Barion Pixel Leonardo DiCaprio anyagi támogatásra szoruló gyerekeknek segít – Coloré

Leonardo DiCaprio anyagi támogatásra szoruló gyerekeknek segít

2023. 07. 12.

Leonardo DiCaprio ösztöndíjakat és éghajlat-oktatási programot fog finanszírozni az iskolájában, ahol egykor ő maga is ösztöndíjas diák volt.

A Leonardo DiCaprio ösztöndíjalap és a Climate Justice Education Program a következő tanévben indul az Kaliforniai Egyetemen (University of California).

Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy a UCLA adományozóinak nagylelkű hozzájárulásával a Lab Schoolba járhassak, és az ott szerzett tapasztalataim gyökeresen megváltoztatták a világnézetemet. Büszke vagyok arra, hogy átadhatom a tapasztalataimat azoknak, akik máskülönben kimaradnának ebből a lehetőségből, és segíthetek egy olyan program létrehozásában, amely a klímaharcosok következő generációját fogja kinevelni

– mondta Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio ösztöndíjalapja az anyagi támogatásra szoruló diákoknak nyújt majd lehetőséget, amelyet ő is megkapott gyerekként, amikor az 1980-as években az iskolába járt, és segít az iskolának fenntartani a sokszínűséget. Az UCLA diákjainak mintegy 40 százaléka szorul anyagi segítségre.

Az új, különálló éghajlatoktatási program célja, hogy az óvodásoktól a hatodik osztályosokig megtanítsa a diákokat az éghajlatváltozás mögött meghúzódó tudományos okokra, valamint az éghajlatváltozás kezeléséhez szükséges politikára és hozzáállásra. Az iskola arra törekszik, hogy a Los Angeles-i egyetemi campuson, egy patak mellett, vörösfenyők között található helyszínét a környezeti tanítás gyakorlati helyszínévé tegye.

A programok mögött álló adományok összegét nem hozták nyilvánosságra.

Leonardo Dicaprio
Kép forrása: Laurent KOFFEL / Contributor / Gamma-Rapho / Getty Images

Leonardo DiCaprio régóta küzd az éghajlatváltozás ellen

A 48 éves DiCaprio régóta nyíltan kiáll az éghajlati válság kezelése mellett. A program a gyerekeket egy fenntarthatóbb és egészségesebb életre fogja felkészíteni saját maguk és bolygónk számára.

Leonardo DiCaprio környezetvédelmi aktivizmusa 1998-ra nyúlik vissza, amikor is elindított egy alapítványt, amely 2019-től legalább 100 millió dollárnyi támogatást ítélt oda olyan globális projekteknek, amelyek célja az éghajlati válság és a biológiai sokféleség csökkenése elleni küzdelem. A BuzzFeed szerint DiCaprio 17 alkalommal használta a platformjait arra, hogy éghajlatvédelmi fellépést sürgessen.

Azonban kritikák is érték a színészt az évek során a légi utazásai miatt, többek között azért, mert a környezetvédelmi díjak átvételére magánrepülőgépekkel utazott, bár a 2021-es ENSZ klímacsúcsra a skóciai Glasgow-ba kereskedelmi járattal érkezett.

Forrás: AP News, Insider

Borítókép forrása: Laurent KOFFEL / Contributor / Gamma-Rapho / Getty Images

0 /eletmod/sztarok/leonardo-dicaprio-osztondij/