Barion Pixel Itt a végső előzetes Leonardo DiCaprio új filmjéhez, a Megfojtott virágokhoz – Coloré

Itt a végső előzetes Leonardo DiCaprio új filmjéhez, a Megfojtott virágokhoz

2023. 07. 05.

Scorsese és Leonardo Dicaprio hatodik közös filmje, a Megfojtott virágok egy igaz történeten alapuló neo-western lesz.

A Megfojtott virágokban 20. század fordulóján járunk, amikor az olaj vagyont hozott az Osage nemzetségnek, egyik napról a másikra a világ leggazdagabb emberei közé kerültek. Az amerikai őslakosok gazdagsága azonnal odavonzotta a fehér bőrű betolakodókat, akik manipuláltak, zsaroltak és annyi pénzt loptak, amennyit csak tudtak, mielőtt gyilkossághoz folyamodtak volna. Az emberölésekre pedig az FBI is felfigyelt.

Az igaz történeten alapuló, Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) és Mollie Kyle (Lily Gladstone) valószínűtlen románcán keresztül elmesélt Megfojtott virágok egy neo-western krimi, amelyben az igaz szerelem kimondhatatlan árulásokkal van szegélyezve. A Robert De Niro, Jesse Plemons, John Lithgow, Brendan Fraser, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins és Jillian Dion szereplésével készült filmet az Oscar-díjas Martin Scorsese rendezi Eric Roth és Scorsese forgatókönyvéből, David Grann bestseller könyve alapján.

megfojtott virágok leonardo dicaprio cannes
Robert De Niro, Lily Gladstone és Leonardo DiCaprio Cannesban 2023-ban. Forrás: Mondadori Portfolio / Getty Images

Ahogy korábban kiderült, a film hivatalos játékideje 3 óra 26 perc, a Comscore adatai szerint a modern idők egyik leghosszabb hollywoodi mozija lesz.

A premier a cannes-i filmfesztiválon volt, ahol kilenc perces ovációt zsebelhetett be a közönségtől. A mozinézők csak októbertől láthatják majd, itthon a filmet az UIP-Duna Film forgalmazza.

Borítókép forrása: Youtube