Barion Pixel Lee Jung-Jae az első koreai színész, aki elnyerte az Emmy-díjat egy drámasorozat főszerepéért – Coloré

Lee Jung-Jae az első koreai színész, aki elnyerte az Emmy-díjat egy drámasorozat főszerepéért

2022. 09. 14.

Lee Jung-Jae az első koreai színész, aki drámasorozat főszerepért kapott Emmy-díjat, ráadásul az is mérföldkőnek számít, hogy ő az első, aki elnyerte a díjat egy nem angolul beszélő szerepért.

Lee Jung-Jae, a hirtelen világhírűvé lett sztár igen nagy színészeket és remek alakításokat utasított a háta mögé. A kategória további jelöltjei között szerepelt Jeremy Strong (Utódlás), Brian Cox (Utódlás), Bob Odenkirk (Better Call Saul), Adam Scott (Különválás) és Jason Bateman (Ozark). Míg a hat jelölt közül bármelyikük jogosan átvehette volna a díjat, Lee győzelme megerősíti a Hollywoodban éppen feltörekvő sztár státuszát, és valószínűleg bekerül a legjobb tehetségek közé, akik a dél-koreai piacról áttérhetnek az amerikai filmgyártásba.

Míg Lee már évtizedek óta jól ismert színész Dél-Koreában, a Squid Game-ben játszott szerepe (Seong) volt az, ami nemzetközi sikert hozott számára és világszerte ismertté tette – köztük hazánkban is. Lee a sorozatban Seong Gi-hunt alakította, akik pedig látták a magyarul Nyerd meg az életed címre keresztelt szériát, azok tudják, mennyire brutális, meghökkentő és csavaros műsorról is van szó.

Lee Jung-Jae
Forrás: Northfoto

Lee Jung-Jae az első koreai színész, aki elnyerte az Emmy-díjat egy drámasorozat főszerepéért elnyerte a SAG-díjat is a legjobb férfi színész kategóriában, de Golden Globe-díjra is jelölték a legjobb televíziós drámasorozat férfi színésze kategóriában, bár a díjat végül Jeremy Strong kapta az Utódlásért.

És hogy Lee Jung-Jae karrierje Amerikában is az élre tör, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nemrég bejelentették, a színész Amandla Stenberg és Jodie Turner-Smith mellett csatlakozik a közelgő Star Wars sorozathoz, a The Acolyte-hoz, amit a Disney+ csatorna készít.

Lee Jung-Jae
Forrás: Northfoto

Természetesen a Squid Game hatalmas sikere – ez lett a Netflix valaha volt legnézettebb sorozata, több mint 1,65 milliárd streameléssel – egyértelművé tette, hogy zöld utat kap a második évad, és a folytatásban visszatér Lee is, mint Seong.

Forrás: dailymail.com

Borítókép forrása: Northfoto

A sorozat rendezője meglepő dolgokat árult el a Lee Jung-Jae főszereplésével készült Squid Game második évadáról

A széria rendezője, Hwang Dong Hyuk egy nemrég készült interjúban végre megosztott néhány részletet a második évad cselekményéről, ami talán még izgalmasabbnak ígérkezik, mint az első. Ha szeretnél többet tudni a témában, akkor olvasd el a cikkünket!