Barion Pixel Léa Seydoux csatlakozik utolsóként a Dűne 2. részéhez – Coloré

Léa Seydoux csatlakozik utolsóként a Dűne 2. részéhez

2022. 06. 22.

Léa Seydoux is csatlakozott a Dűne 2. részéhez, amelyben Lady Margot szerepét osztották rá a készítők.

Léa Seydoux karaktere Paul Atreides (Timothée Chalamet) egyik legfontosabb szövetségese volt a Harkonnen-házzal vívott háborúban, így a színésznő egy igazán kivételes és a történet szempontjából létfontosságú szerepben mutatja meg magát.

Léa Seydoux
Forrás: Northfoto

Frank Herbert „Dűne” című regényében Lady Margot már a történet elején felbukkan, hiszen ő az, aki megjósolja Paul anyjának, Lady Jessicának (Ferguson) hogy árulás áldozatai lesznek, amely az Arrakisban vár rájuk, miután az Atreides-ház átveszi a Harkonnen-házat.

Bár nem ebből a részből született meg a rendező filmadaptációja, de a Bene Gesserit tagjaként Lady Margotnak komoly szerepe van a történet második felében, amelyben Feyd-Rautha és férje, Fenring gróf is látható lesz.

Dűne
Forrás: Northfoto

Léa Seydoux Hollywood egyik legkülönlegesebb gyöngyszeme, ugyanis annak idején az Adéle élete című művészfilmmel robbant be a köztudatba, amelyben olyan lenyűgöző és hiteles alakítást nyújtott, hogy utána csak záporoztak a kezébe a jobbnál jobb alkotások forgatókönyvei.

Ezt követően két James Bond-filmben is feltűnt, illetve a hamarosan megjelenő “A jövő bűnei” című filmben is főszereplő lesz, amelyben Viggo Mortensen és Kristen Stewart is szerepet kapott.

A Dűne első részét 10 Oscar-díjra jelölték, amelyből hatot nyert el. Többek közt a legjobb hang, a legjobb vizuális effektusok, a legjobb produkciós tervezés, illetve a legjobb eredeti zene, vágás és operatőri munka díját zsebelhette be.

Denis Villeneuve rendező még ebben az évben elkezdi forgatni a „Dűne” folytatását, Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Javier Bardem, Stellan Skarsgard és Dave Bautista szereplésével. Hozzájuk csatlakozik Austin Butler (Feyd-Rautha Harkonnen, a Harkonnen-ház örököse), Christopher Walken (IV. Shaddam császár) és Florence Pugh (a császár lánya, Irulan hercegnő).

Ez is érdekelhet:

Christopher Walken

Christopher Walkent több sorozat és film főszereplőjeként láthattuk közel a 80-hoz is, most pedig egy újabb nagysikerű alkotással bővíti az amúgy sem rövid listáját. A színészlegenda is szerepet kapott a Dűne második részében, amelyben a Corrino-ház uralkodóját, IV. Shaddam császárt fogja alakítani. Ha szeretnél többet tudni a színész következő szerepéről, akkor olvasd el a cikkünket!