Barion Pixel A kis Lajos herceg ezért nem csatlakozott a családjához a május 6-i koronázási koncerten – Coloré

A kis Lajos herceg ezért nem csatlakozott a családjához a május 6-i koronázási koncerten

2023. 05. 08.

Katalin hercegné és Vilmos herceg mellett a windsori kastélyban tartott ünnepségen csak két legidősebb gyermekük, György herceg és Sarolta hercegnő vett részt. A kis Lajos herceg viszont nem, méghozzá nyomós indokkal.

Az ötéves Lajos herceg a királyi család egyik legbohókásabb tagja, ami természetesen életkorának tudható be. A walesi herceg és hercegné három gyermeke közül a legfiatalabb minden hivatalos eseményen felhívja magára a figyelmet valamivel.

A legutóbbi koronázás során nagyokat ásított, később pedig hol unottan, hol kiabálva hívta fel magára a figyelmet. Korábban egy sportrendezvényen az édesanyjára öltögette ki a nyelvét, előtte pedig, a néhai királynő, II. Erzsébet jubileumi ünnepségén az erkélyről dobott grimaszokat az egybegyűlteknek. Lajos herceg igazi gyerek, tele jó kedvvel és csintalansággal.

Lajos herceg
UK Press Pool/Getty Images

Éppen ezért már korábban szó volt róla, hogy mekkora szerephez juthat majd a koronázáson és az azt követő ünnepségeken. A szombati ceremónián végül Lajos herceg 8 éves nővére, Sarolta fogta kézen, míg 9 éves bátyjuk, György a királyi menettel tartott.

A hivatalos ceremóniát követő lazább rendezvényeken azonban már nem volt jelen a kis Lajos, aminek okáról persze elindultak a találgatások. A kétórás koncertműsoron fellépett Katy Perry, Lionel Richie Andrea Bocelli, a Take That és még sok más szerepelő. Hugh Jackman, Tom Cruise és más hírességek pedig videoüzenetben köszöntötték III. Károly királyt és Kamilla királynét.

Lajos herceg, koronázás
Forrás: Max Mumby/Getty Images

Vilmos is a színpadra lépett, hogy különleges üzenetet átadva édesapjának, dicsérje új szerepét és munkásságát. Egy érzelmes pillanatban Vilmos megemlítette néhai nagymamáját, II. Erzsébet királynőt is, megjegyezve, hogy most büszkén néz le fiára és annak családjára.

És, hogy Lajos miért nem láthatta már mindezt? Nos, a válasz egyszerűnek tűnik; a kommentátorok szerint azért, mert a “buli” már a lefekvési idejét érintette, így Katalin és Vilmos gondos szülőkként nem tették ki őt ennek a fárasztó időtöltésnek.

Forrás: ET Online
Borítókép forrása: Daniel Leal/Getty Images