Koporsóban aludt minden éjjel az Oscar-díjas színész – Meglepő oka volt rá

Elképesztő dolgot árult el egykori kollégája Gary Oldman egyik leghíresebb szerepével kapcsolatban.

Oldman leghíresebb szerepe kétség kívül a Francis Ford Coppola által rendezett Drakula, amelyben magát a címszereplőt alakította. Bár sokan hihetnék azt, hogy a sztárnak – akit Hollywood legnagyobb színészei között tartanak számon – nem kellett sokat készülnie a szerepre, ez azonban egykori színésztársa, Carey Elwes szerint kicsit sem volt így.

The 90th Academy Awards Press Room Los Angeles
Forrás: Northfoto

„Gary minden este koporsóban aludt, ennyire komolyan vette. Mindannyiunktól elzárták és teljesen egyedül kellett lennie.” – árulta el Elwes, aki hozzátette, hogy ez természetesen nagyon megterhelte a sztárt lelkileg. De, ha ez nem lett volna elég a stábtagok csak a forgatás első napjain találkozhattak vele.

Carey egyébként az egyik vámpírvadászt alakította a filmben, neki Oldmannel ellentétben a rendező Napa-völgyben található otthonába kellett költöznie a többi kollégájával, ugyanis Francis úgy gondolta, hogy ha minél több időt töltenek együtt a szereplők, az a filmben is érzékelhető lesz.

Az alkotás egyébként az 1993-as Oscar-gálán is tarolt. A legjobb smink, a legjobb jelmeztervezés, és a legjobb hangvágás díjait zsebelhette be.

Forrás: hollywoodreporter.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Tanársegéd voltam Angliában: ezt láttam az angol iskolákban