Barion Pixel Megelőző kemoterápia: kiderült, milyen rákos megbetegedése lehet Katalin hercegnének! – Coloré

Megelőző kemoterápia: kiderült, milyen rákos megbetegedése lehet Katalin hercegnének!

2024. 04. 14.

Katalin hercegné hetekig tartó találgatásoknak vetett ma véget, amikor bejelentette egy megható videóban, hogy daganatot találtak nála.

Katalin hercegnét rákkal diagnosztizálták és kezelés alatt áll, ez derült ki a Kensington Palota által megosztott videóból, amin a walesi hercegné elárulta, hogy a betegséget a januári hasi műtétje alkalmával fedezték fel. A háromgyermekes anyukára így kezelés vár, beleértve a megelőző kemót, amit a daganatok korai stádiumában szoktak alkalmazni.

Katalin hercegné
Forrás: Ian Vogler – WPA Pool/Getty Images

Természetesen magánorvosi információkat nem osztanak meg, azt nem lehet tudni, milyen szervet érint Katalin megbetegedése. Az is biztos, hogy a lehető legjobb orvosi csapat áll a rendelkezésükre, hogy Katalin hercegné átvészelje és legyőzze a daganatot.

Az American Society of Clinical Oncology leírása alapján a kemoprevenció azoknak ajánlott, akiknél magas a rák kialakulásának kockázata, például a családi halmozódás miatt, ez nőknél gyakori mellrák esetén, és ezt szokták kiegészíteni maszektomiával. A megelőző terápia rákos megbetegedések kiújulásának megelőzésére is használják. A Cleveland Clinic szerint az adjuváns terápia különösen gyakori a mellrák, a vastagbélrák vagy a tüdőrák kezelésénél.

Az ilyen típusú kezelések hossza egyénileg változó, egyes betegek néhány hétig kapják, míg mások hónapokig vagy évekig. Sajnos elég erős mellékhatásokkal jár a kémiai anyagok szervezetbe juttatása, így Katalin sem vállal nyilvános szerepléseket.

Jól vagyok, és minden nap egyre erősebb leszek azáltal, hogy azokra a dolgokra összpontosítok, amelyek segítenek a gyógyulásban. Testben, lélekben és mentálisan.

– üzente a hercegné.

A család nemcsak Katalin miatt aggódhat, sokkal aggasztóbb III. Károly király állapota, aki szintén rákkal küzd, feltehetőleg prosztata daganattal.

Forrás: SheKnows
Borítókép forrása: Stephen Pond/Getty Images