Barion Pixel Katalin hercegné ezt az eseményt is kihagyta műtéte miatt – ezt tudni az állapotáról – Coloré

Katalin hercegné ezt az eseményt is kihagyta műtéte miatt – ezt tudni az állapotáról

2024. 01. 19.

Katalin hercegnének a palota közleménye szerint hasi műtétje volt, amiből már lábadozik.

Katalin hercegné indította el a The Royal Foundation Center for Early Childhood elnevezésű szervezetet (Korai Gyermekkor Királyi Alapítvány), amely felhívja a figyelmet a gyermekek korai éveinek rendkívüli hatásaira és cselekvésre ösztönzi a társadalom jövőbeli átalakítását. Az éves csúcstalálkozót most mégis kihagyta a 41 éves anyuka, aki a fotók alapján hiányzott a Royal Foundation Business Taskforce for Early Childhood találkozójáról a Kensington Palotában.

Palotai források szerint a walesi hercegné “jól van”, miután kedden “tervezett hasi műtétet” hajtottak végre nála. Vilmos herceg meglátogatta feleségét a kórházban, a palota szerint 10-14 napot kell ott töltenie, mielőtt hazamehet a megfigyelés alól, hogy otthon lábadozzon tovább. Arról egyelőre nincs információ, miért volt szükség a műtéti beavatkozásra.

Katalin hercegné lemondta a közeljövőben tervezett kötelességeit és elfoglaltságait, amiért elnézést kért és valószínűleg, húsvétig nem vállal komolyabb feladatokat.

A walesi hercegné 2021 júniusában indította el a Korai gyermekkori Központot a The Royal Foundation keretein belül, amelyet Vilmos herceggel közösen felügyel. A munkacsoportok az X-en (korábbi Twitter) bemutatott képek tanúbizonysága szerint nagy elánnal dolgoznak és folyamatosan tevékenykednek, hogy jobbá tegyék a gyermekkort, hosszú távon pedig az egész társadalmat. Olyan nagy márkák és üzletek működnek közre benne, mint az Unilever, a Lego, az IKEA, az Aviva vagy épp a Coop.

Katalin hercegné
Forrás: Chris Jackson/Getty Images

Annak idején, a munkacsoport alakuló első ülésén elmondott beszédében Katalin hercegné arról beszélt, hogy egy gyermek életének első öt éve döntő fontosságú időszak, melyben a környezet is kulcsfontosságú szerepet játszik.

Ez azonban nem csak a gyermekek támogatásáról szól életük legkorábbi éveiben. Arról is szól, hogy egészséges közösségeket építsünk fel, ahol növekedhetnek. Mert gyermekeink egészséges fejlődése az egészséges felnőtteken múlik. Nekünk mindannyiunknak szerepet kell vállalnunk ebben.

Forrás: People
Borítókép forrása: Max Mumby/Indigo/Getty Images