Barion Pixel A 71 éves Károly király egészségi állapotáról is egyre több minden derül ki: megműtik a prosztatáját – Coloré

A 71 éves Károly király egészségi állapotáról is egyre több minden derül ki: megműtik a prosztatáját

2024. 01. 18.

Még fel sem fogtuk, hogy Katalin hercegnét egészen húsvétig nem látjuk nyilvános eseményen hasi műtéte miatt, Károly királyt egészségi állapota is veszélybe került.

Károly királyt a legfrissebb hírek szerint jóindulatú prosztatamegnagyobbodás miatt műtik meg. A Buckingham-palota mint mindig, most is folyamatos tájékoztatást ad az uralkodó állapotáról, így ha nem is teljesen, de valamennyire sikerült megnyugtatnia minden érte aggódót a világon, hogy jobban lesz és a korrekciós műtétnek köszönhetően rendbe is jön.

III. Károly 2022. szeptember 10-óta király
Forrás: Shutterstock / Puzzlepix

Akárcsak Katalin esetében, Károly király nyilvános megjelenéseit és kötelezettségeit is elhalasztják addig, amíg nem kap erőre. Ettől függetlenül már most sem szeretne kizárólag a pihenésre koncentrálni, ugyanis minél több férfi figyelmét akarja felhívni a vizsgálatok fontosságára, amivel sok szenvedéstől tudnák megkímélni magukat.

Évente több ezer férfihoz hasonlóan a király is kezelésre szorult prosztatamegnagyobbodás miatt.

– áll a közleményben.

A prosztatamegnagyobbodás egyébként nem ritka az idősödő, már 50-es éveikben járó férfiaknál, amelynek kezelésére több módszer is van. Többek között a műtét, a lézer-, és a gőzkezelés. Az azonban kétségtelenül sokak számára furcsa, miért egy és ugyanazon a napon jelentették be, hogy Katalin és Károly király egészségi állapotával sincs minden rendben.

Forrás: BBC
Borítókép forrása: Pool / Pool/ Getty Images Entertainment / Getty Images