Barion Pixel Károly király és Kamilla királyné első nyara lesz az idei Balmoralban, a néhai királynő nélkül – Coloré

Károly király és Kamilla királyné első nyara lesz az idei Balmoralban, a néhai királynő nélkül

2023. 07. 31.

A király és a királyné a héten hosszabb szünetre indul a birtokra Balmoralba, ahol II. Erzsébet királynő, Károly király anyja tavaly szeptemberben eltávozott.

Nyári elvonulás Balmoralba

Balmoral volt II. Erzsébet kedvenc helye, ide utazott mindig nyáron, hogy kikapcsolódjon és feltöltődjön kicsit. Végül tavaly ősszel itt töltötte az utolsó perceit, majd itt halt meg a családja körében. Az Aberdeenshire-ben található Balmoral birtok Viktória királynő ideje óta a királyi család menedékhelye.

II. Erzsébet általában július közepétől szeptemberig vagy októberig tartózkodott itt. Szeptemberi halálát követően az idei látogatás megrendítő lesz, mivel Károly király első nyara lesz a birtokon anyja nélkül, és az első uralkodóként. Ő és Kamilla királyné a héten érkeznek Skóciába az éves nyári szünetükre a balmorali birtokra, de szakítanak a hagyományokkal, és nem maradnak a fő kastélyban.

Balmoral
Károly király / Kép forrása: Pool / Pool/ Getty Images Entertainment / Getty Images

Károly király nem marad a kastélyban, amiben az anyja meghalt

A Daily Mail szerint Károly király szakít édesanyja hagyományaival azzal, hogy nem magában a balmorali kastélyban száll meg, mint a néhai királynő, hanem Birkhallban marad – a birtokon lévő magánotthonában. Egy forrás azt mondta a lapnak, hogy a király és a királynő boldogan átmegy a fő kastélyba Rishi Sunak miniszterelnök és más politikai képviselők hivatalos látogatásaira, de Birkhall lesz a fő bázisuk kora őszig.

A királyi család magas rangú tagjai várhatóan szintén ellátogatnak a vidékre a következő hetekben, mivel a család általában nyáron összegyűlik. A walesi herceg és hercegné, vagyis Vilmos és Katalin valamint gyermekeik, György, Sarolta és Lajos várhatóan a rezidencián maradnak más látogatókkal együtt.

Mivel Sussex hercege és hercegnéje, vagyis Harry és Meghan Markle 2020-ban visszalépett a királyi feladatoktól, azóta pedig folyamatosan szidják a brit királyi családot mindenféle fórumokon, kicsi az esélye, hogy a pár idén nyáron meglátogatja a skóciai kastélyt.

Balmoral
Károly király és Kamilla királyné / Kép forrása: Rob Jefferies / Stringer / Getty Images Entertainment / Getty Images

Balmoralt eredetileg Albert herceg vásárolta meg 1852-ben, ami azt jelenti, hogy az ingatlan magántulajdonban van, és nem része a koronabirtoknak. A korábbi években Erzsébet királynő és Fülöp herceg vacsorákra és grillezésre látta itt vendégül családtagjait.

A néhai királynőt gyakran látták egy Land Rover volánja mögött, lovagolni vagy kutyáit sétáltatni az 50 000 hektáros területen.

Forrás: Independent, Daily Mail

Borítókép forrása: WPA Pool / Pool / Getty Images Entertainment / Getty Images