Barion Pixel Kanye West egy ablakok nélküli házba költöztette feleségét – Coloré

Kanye West egy ablakok nélküli házba költöztette feleségét

2023. 09. 16.

Az 57 millió dolláros otthon átalakításáért felelős korábbi projektmenedzser felmondott a rappernél és most perben is állnak, szerinte életveszélyes, amit Kanye West kitalált.

Kanye West 1910-es évekbeli bombabiztos menedékké akarja alakíttatni egyik ingatlanát, az átalakítási projekt korábbi menedzsere, Tony Saxon azt állítja, hogy elbocsátották, miután aggodalmát fejezte ki az ilyen akciók rendkívüli veszélye miatt.

Saxon be is pereli Westet a munkatörvény megsértése, és a ki nem fizetett bérek és kártérítés miatt. Saxon keresete szerint, amit a Los Angeles-i megyei bíróságon nyújtott be, 2021 szeptemberében vették fel a projektre, és 16 órás munkaidőben dolgozott a Tadao Ando által tervezett tengerparti házban.

West ki akarta vetetni az ablakokat és az elektromos áramot is ki akarta köttetni az ingatlanból. Sőt, a lépcsők helyett csúszdát akart kialakíttatni. A perirat szerint a kivitelező az otthon padlóján kényszerül aludni, egyszerre volt projektmenedzser, gondnok és 24 órás biztonsági őr.

Saxon azt állítja, hogy West csak egy hét munkáját fizetett ki neki, és figyelmen kívül hagyta minden aggodalmát, míg végül 2021 novemberében elbocsátotta őt, miután megtagadta az ablakok és az elektromos áram kiiktatását. 1 millió dollárral tartozik neki.

A 46 éves rapper nagy teljesítményű generátorokat is akart az épületbe, ami a szakértő szerint tűzveszélyes. Kanye az elbocsátáskor megmondta Saxonnak, hogy innentől ellenségként tekint rá.

Kanye West
Forrás: MEGA/Getty Images

Tony Saxon egy ideig úgy gondolta, hogy az otthon átalakítása inkább csak művészeti projekt, Kanye West új szeszélye, de később rájött, hogy a zenei mogul valójában szeretne benne élni. Sőt, azt állította, biztonságban akar lenni a Clinton családtól és a Kardashianoktól.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Edward Berthelot/Getty Images