Barion Pixel „Lehet, hogy egy-két hónap múlva már nem leszek itt” – Jurassic Park sztárja, Sam Neill ritka rákban szenved – Coloré

„Lehet, hogy egy-két hónap múlva már nem leszek itt” – Jurassic Park sztárja, Sam Neill ritka rákban szenved

2023. 10. 18.

Sam Neill, a Jurassic Park sztárja, nemrégiben sokkolta a világot azzal, hogy ritka vérrákban szenved. A 76 éves színésznél tavaly angioimmunoblaszt T-sejtes limfómával diagnosztizáltak, ami miatt élete végéig havi kemoterápiás kezelésre kell járnia. Amikor a kezelés már nem vált be, orvosai új terápiát próbáltak ki rajta, amely remisszióba helyezte őt. Sam Neill most elárulta, hogy milyen tudni, hogy a rák visszatérhet.

Beletörődött a betegségébe

Bennem van a rák, de valójában nem érdekel

– mondta Sam Neill az Australian Story című műsornak adott interjújában.

Nincs rá hatásom. Ha nem tudod irányítani, ne engedd be az életedbe.

Sam Neill hozzátette, hogy még mindig kéthavonta szüksége van a rák elleni gyógyszeres infúziókra, amelyek már egy éve remisszióban tartják. Bár az orvosok felkészítették arra, hogy ez a terápia idővel hatástalan lesz.

Fel vagyok készülve rá.

sam neill
Kép forrása: Murray Close / Contributor / Moviepix / Getty Images

Sam Neill a haláltól nem fél, csak attól, hogy nem játszhat többé

Az új-zélandi származású színész elmondta, hogy nem retteg a haláltól, és számára ez inkább „bosszantó” lenne, mert imádja a munkáját. A kezelés mellékhatásait „nyomasztónak” nevezte, és a visszavonulás gondolata „rettegéssel tölti el.”

Sam Neill rákja akkor derült ki, amikor nyaki duzzanatokat fedezett fel a Jurassic World: Világuralom promóciója során 2022-ben. Barátja, Bryan Brown, arra utalt, hogy a színész talán a repülőn elkaphatta a COVID-19-et, de annál sokkal rosszabb hírt kapott.

Bryan Brown hozzátette:

Egy-két nappal később felhívott, és azt mondta: >>Rákom van.<< És ez volt a kezdet

– mondta Brown az Australian Story című műsornak.

Nem volt hisztérikus vagy ilyesmi. Elég jól kezelte a helyzetet, egyenesen azt mondta: >>most ezzel kell megbirkóznom. Lássunk hozzá<<

– mesélte Sam Neill kitartásáról és a pozitív hozzáállásáról.

sam neill
Kép forrása: Don Arnold / Contributor / WireImage / Getty Images

Neill úgy döntött, hogy a kezelések közötti szabadidejét arra használja fel, hogy megírja memoárját, hogy a gyerekei és az unokái emlékezhessenek rá.

Jó lenne, ha lenne néhány történetem nekik, mivel lehet, hogy egy-két hónap múlva már nem leszek itt.

Az orvosai szerint lehet, hogy el kell majd gondolkodniuk egy harmadik kezelési módon. Jelenleg azonban Neill azt mondja, hogy bár minden infúzió után rosszul lesz, de amint „felszáll a köd”, tíz napig élettel teli és boldog, örül, hogy élhet.

Forrás: Huff Post

Borítókép forrása: Don Arnold / Contributor / WireImage / Getty Images