Barion Pixel Ebbe kapaszkodik a 75 éves Sam Neill, miközben harmadik stádiumú vérrákkal küzd – Coloré

Ebbe kapaszkodik a 75 éves Sam Neill, miközben harmadik stádiumú vérrákkal küzd

2023. 03. 19.

Sam Neill boldog volt, mikor ismét csatlakozhatott a Jurassic Park franchise-hoz a befejező részben, ám a külvilág akkor még nem sejtette, hogy milyen komoly betegséggel kell megbirkóznia a színésznek.

Sam Neill kemoterápián esett át, miután angioimmunoblasztos T-sejtes limfómával diagnosztizálták. Azt mondja:

Nem félek meghalni, de igazán bosszantana, ha megtörténne.

Egy őszinte hangvételű emlékiratot jelentetett meg a Jurassic Park sztárja, melyben a vérrákkal folytatott küzdelméről is vall. A színész a Do I Ever Tell You This? (Mondtam ezt valaha neked?) című könyvében filmes és televíziós karrierjét, a hírességekkel való kapcsolatát, az új-zélandi farmján való életet és a halandóságot tárgyalja.

Sam Neill
Forrás: Northfoto

Sam Neill a diagnózisa után kezdte el írni a könyvét, de mint meséli a Guardian-nek, nem azért, hogy memoárt írjon, sokkal inkább, hogy ne unatkozzon, és értelmesen töltse el napjait. A sztár fel van készülve arra, hogy meg is halhat, de egyelőre most tünetmentes, köszönhetően a kemoterápiának, amit ráadásul élete végéig kapnia kell majd.

Soha nem állt szándékomban könyvet írni. De ahogy folytattam és csak folytattam az írást, rájöttem, hogy ez tulajdonképpen okot ad az életre. Azzal a gondolattal fekszem le aludni, hogy holnap írok erről vagy arról… ez majd szórakoztat. És így valóban életmentő volt, mert nem tudtam volna átvészelni ezt úgy, hogy nincs mit tennem. Imádok dolgozni, mindig ténykednem kell.

Sam Neill akkor tapasztalta először megduzzadt nyirokmirigyeit, amikor a Jurassic World Dominion-t reklámozták már tavaly márciusban, és hamarosan angioimmunoblasztos T-sejtes limfómát diagnosztizáltak nála.

Sam Neill, Jurassic Park
Forrás: Northfoto

A szörnyű betegség ellenére sem vonul vissza, közel 150 szereppel a háta mögött, most az Apples Never Fall című bestseller-regény televíziós adaptációjára készül Anette Benninggel.

Forrás: The Guardian
Borítókép forrása: Northfoto