Barion Pixel John Boyega leszögezte, hogy nem fog visszatérni a Star Wars franchise-hoz – Coloré

John Boyega leszögezte, hogy nem fog visszatérni a Star Wars franchise-hoz

2022. 08. 30.

John Boyega elárulta, hogy nem igazán hozza lázba az újabb Csillagok háborúja mozi.

John Boyega számára nemzetközi ismertséget és fiatal színészként óriási kitörési lehetőséget adott a Csillagok háborúja, ennek ellenére nem tervezi, hogy a soron következő bármelyik filmben is szerepeljen.

John Boyega
Forrás: Northfoto

Egy podcastban azt fejtegette, hogy nem bánja, ha egy jó ideig nem szerepel a franchise-ban. John Boyega szerint a VII., VIII. és IX. filmben (Az ébredő Erőbwn, Az utolsó Jedikben és a Skywalker korában) karaktere eljutott a maximumra, de aki tovább szeretne Finnel találkozni, az a videójátékok és animációs filmek által megteheti.

John Boyega arról is elmélkedett a podcast interjúban, milyen volt szembesülnie a rasszizmussal a Csillagok háborúja-filmek kapcsán. Hiába az azokban megjelenő idegen lények, a távoli bolygók és fajok, az emberi gonoszság nem marad távol ezektől a filmektől sem. Számos rajongó tett rasszista megjegyzéseket, amikor Boyega csatlakozott George Lucas univerzumához. De elmondása szerint az édesapja megtanította rá, hogyan kezelje mindezt, és az is jól esik neki, hogy színésztársai támogatták őt, noha a stúdiók akkoriban inkább félrenéztek. Ma azonban már több afroamerikai színész is szerepel a filmekben, és a készítők, illetve stábtagok is sokkal merészebben lépnek fel a gyűlölködés ellen.

John Boyega
Forrás: Northfoto

De vajon milyen szerepekben láthatjuk az elkövetkezendő időkben John Boyega-t? “Az igazat megvallva sok szövetségesre leltem, többek között Joel Taylor, Jamie Foxx, Teyonah Parris, Viola Davis és más kollégáim személyében, akikkel mostanában dolgoztam. A sokoldalúságban rejlik az én jövőm.” – mondta, arra célozva, hogy kihívásként és áldásként éli meg a különféle, egymástól távol álló szerepeket is. Hamarosan a Breaking című thrillerben és A harcos (The Woman King) filmekben láthatjuk majd.

Ez is érdekelhet

Az Obi-Wan Kenobi minisorozattal helyére kerülnek a mozaikok a Star Wars univerzumban

Obi-Wan Kenobi a Star Wars univerzum Dumbledore-ja: komplex figura, aki a jóságos tanító szereptől eltekintve rendkívül esendő. A róla készült sorozat első negyedórája (s ha őszinte leszek, további sok-sok perce) leginkább Kenobi érzelmi gyarlóságának állít emléket, mindamellett, hogy számos részlet a helyére kerül Leia hercegnő gyermekkorával kapcsolatban. Ha szeretnél többet tudni a témában, olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com