Barion Pixel Jason Momoa életrajzi filmet készít a hawaii szörfös legenda Duke Kahanamokuról – Coloré

Jason Momoa életrajzi filmet készít a hawaii szörfös legenda Duke Kahanamokuról

2022. 08. 24.

Jason Momoa és Peter Safran producer újra összeállt, hogy életrajzi filmet készítsenek a legendás hawaii olimpiai úszóról, akit széles körben a szörfözés sportként való népszerűsítéséért tartanak számon.

Jason Momoa és az Aquamant jegyző Safran a Carlson Company producereivel, Susan Miller Carlsonnal és Eric Carlsonnal közösen álmodták képernyőre Kahanamoku történetét. A szörf népszerűsítéséért igen sokat tett sportolóról szóló film forgatókönyvén Chris Kekaniokalani Bright dolgozik majd.

World Premiere Of Aquaman In London
Forrás: Northfoto

Kahanamoku ötszörös olimpiai érmes úszó volt, aki számos rekordot döntött meg pályafutása során. Hawaii őslakosként azonban állandóan előítéletekbe ütközött, négy olimpián (1912-ben, 1920-ban, 1924-ben és 1932-ben) is problémája adódott ebből. Miután sportolói karrierje véget ért, benzinkutakat vezetett Hawaii-n, és az 1960-as évek elejéig csaknem harminc évet töltött el Honolulu seriffjeként. 1968 januárjában halt meg, 77 évesen szívrohamban.

Jason Momoa
Forrás: Northfoto

A producer Peter Safran a következőket mesélte a készülő filmről: “Duke története mindig is lenyűgözött. Igazi ajándék, hogy most lehetőségem van leróni előtte a megérdemelt tiszteletet ezzel a filmmel, Jasonnal, Chrisszel és Carlsonékkal együttműködve. Kahanamoku Amerika egyik leginkább figyelmen kívül hagyott hőse, filmünk ezt az ikonikus és szelíd embert fogja bemutatni, mint a legendás úszót, úttörőt és a modern szörfözés atyját. Duke megmutatja nekünk a valódi „Aloha” jelentését.”

Jason Momoa olyan produkciók sztárja, mint az Aquaman első és második része, a Trónok harca, a Dűne, a See, a Netflixen futó Édes kislányom vagy éppen a sokak által ismert Conan, a barbár című akciófilm.

Ez is érdekelhet:

Drogo és Khaleesije újra együtt – közös fotót osztottak meg a Trónok harca sztárjai

Persze nem ez volt az első eset a forgatások vége óta, hogy a két színész találkozott, Emilia például ott volt a Jason Momoa negyvenedik születésnapjára szervezett meglepetésbulin is, utóbbi pedig a 2019-es Oscar-díjátadó után posztolt egy közös fotót igazi és sorozatbeli feleségével, “Én és a királynőim” felirattal. Ha szeretnél többet tudni a két színész találkozójáról, olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com