Barion Pixel Bukott Indiana Jones – az Insidious: A vörös ajtó dupla akkora bevételt generált és egy hét után letaszította a Sors tárcsáját az első helyről – Coloré

Bukott Indiana Jones – az Insidious: A vörös ajtó dupla akkora bevételt generált és egy hét után letaszította a Sors tárcsáját az első helyről

2023. 07. 12.

Nem sokáig örülhetett a Disney, ugyanis a híres kalandor professzor visszatérése csak egy hétig jelentett számukra első fokot a mozis dobogón. Az Insidious: A vörös ajtó, ugyanis kenterbe verte.

Az Insidious: A vörös ajtó a horrorfilm ötödik része már, ennek ellenére nem csillapodik a rajongók lelkesedése, és ennek köszönhetően már az első hétvégén lerúgta az Indiana Jones-t az emelvényről.

Insidious
Forrás: InterCom

Az Insidious: The Red Door, amelyben Patrick Wilson, Rose Byrne és Ty Simpkins (a Lambert család szerepében) ismét elhozták a rettegést, a becslések szerint 32,6 millió dollárt szedett össze a pénztáraknál az rajt után, több mint a dupláját az eredeti költségvetésnek. Ez az összeg bőven elég volt ahhoz, hogy letaszítsa a trónról Harrison Ford Indiana Jones és a Sors tárcsáját, amely a második hétvégén 56,1%-ot esett, és 26,5 millió dollárral a második helyen végzett.

Insidious: A vörös ajtó
Forrás: InterCom

Érdekes módon az Insidious 5. része 3188 moziban debütált, közel 1200-zal kevesebb helyen, mint az Indiana Jones (4600 mozi), de még így is sokkal jobban teljesített. A nyitóhétvége a második legnagyobb siker volt az Insidious franchise történetében, valamivel az Insidious 2 után kicsivel elmaradva, ami 40,2 millió dolláros debütálást hozott 2013 szeptemberében.

Az Insidious tehát óriási siker, ami nem biztos, hogy elmondható lesz Indy-ről. A pletykák szerint ugyanis a folytatás gyártási költségvetése 250 és 300 millió dollár között van, nem számítva a reklám- és egyéb utóköltségeket, amelyek általában 100 és 150 millió dollár között vannak, nagy stúdiók esetén.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: InterCom