Barion Pixel III. Károly király csalódott Archie és Lilibet miatt – Coloré

III. Károly király csalódott Archie és Lilibet miatt

2023. 04. 14.

Most már biztos: Harry herceg ott lesz
apja, III. Károly király koronázásán, de felesége, Meghan Markle és gyermekeik, Archie és Lilibet nélkül, akik Kaliforniában maradnak. Emiatt pedig a király nagyon szomorú.

Harry herceg egyedül vesz részt III. Károly koronázásán

Harry herceg és Meghan hercegné sokáig izgulhattak, hogy a palota meghívja-e őket III. Károly koronázására, amit május 6-án tartanak a Westminsteri apátságban. Március elején végül kézbe kapták a meghívót, ami kettejüknek szólt, a gyerekeiknek viszont nem. Később a szervezők azzal indokálták ezt, hogy a gyerekek meghívását a szüleik válaszától teszik függővé, mivel még túl kicsik.

Sussex hercege és hercegnéje − a meghívóban kifejezetten kért módon − április 3-ig nem juttatták vissza a palotába az elfogadó vagy elutasító válaszukat. Állítólag dráma volt a színfalak mögött, mert Meghan Markle azt kérte, hogy a ceremónia után a Buckingham-palota erkélyéről integethessen a többi királyi családtaggal. De ez még nem minden: az Amerikába költözött hercegi pár szerette volna megünnepeltetni a fiát, Archie-t.

Néhány napja a palota hivatalosan is bejelentette, hogy Harry herceg biztosan részt vesz az apja koronázásán – de felesége és két gyermeke nélkül, akik Kaliforniában maradnak. Egyes királyi szakértők szerint ez leginkább azzal kapcsolatos, hogy a kis Archie is május 6-án ünnepli negyedik születésnapját, de mások azt gyanítják, hogy ennél többről van szó.

Meghan Markle
Meghan Markle és Harry herceg / Kép forrása: Northfoto

III. Károly király csalódott

Meghan hercegné attól tarthat, hogy kifütyülik a koronázáskor. Így saját és gyermekeik védelme érdekében döntöttek a távolmaradás mellett. Bár Katalin hercegné állítólag rendkívül megkönnyebbült, amiért mindazok után, ami történt nem kell találkoznia a sógornőjével. III. Károly király viszont nagyon csalódott amiatt, hogy nem láthatja majd unokáit, Archie-t és Lilibetet:

A király rendkívül boldog, hogy Harry, a fia, akit >>Darling Boy<<-nak hív, a Westminsteri apátságban lesz. Azonban szomorú és mélységesen csalódott, hogy Meghan és a gyerekek nem látják majd, de megérti a helyzetet

− állítja egy bennfentes.

Lehetett volna minden másképp, ha más időpontot választanak a koronázásra? A tény, hogy az esemény Archie negyedik születésnapjára esik, heves vita tárgyát képezte az elmúlt hetekben és hónapokban. Katie Nicholl királyi szakértő azonban világossá tette, hogy biztos abban, hogy nem volt rosszindulatú szándék a dátum megválasztása mögött:

Károly király
III. Károly király és Kamilla királyné / Kép forrása: Northfoto

Az, hogy Archie születésnapján tartják a koronázást, semmiképpen sem provokáció

− magyarázta.

Ki tudja: Talán a Netflix dokumentumfilm, a tévéinterjúk és az emlékirata után jó, hogy Harry herceg egyedül találkozik majd a családjával. Egyes bennfentesek azt gyanítják, hogy ki akar békülni az apjával és a testvérével.

Forrás: OK!

Borítókép forrása: Max Mumby/Indigo / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images