Harry herceg és Meghan Markle igen, gyermekeik viszont nem hivatalosak Károlyék koronázására egy forrás szerint

2023. 03. 13.

Harry herceg és felesége még nem nyilatkoztak azzal kapcsolatban, hogy részt vesznek-e a ceremónián.

Egy jelentés szerint Harry herceg és Meghan gyermekei, Archie és Lilibet nem kaptak meghívást a koronázásra, pedig várhatóan Kamilla, Queen Consort unokáit is meghívják hivatalos szerepkörben.

Sussex hercegét és hercegnőjét meghívták ugyan, és várhatóan ott lesznek a május 6-i koronázási szertartáson, de sok családtag azt mondta barátaiknak, hogy nem lesz túl meleg fogadtatásban részük, ha tényleg elmennek rá.

Harry herceg
Forrás: Northfoto

Harry herceg és Meghan gyermekeit a palota tisztviselői túl kicsiknek tartják ahhoz, hogy részt vegyenek a Westminster Abbey-ben tartandó ceremónián. Persze attól a pár valószínűleg a nap egy részét Archie-val és Lilibeth-el töltik majd, főleg, hogy a kisfiú május 6-án lesz négyéves.

Ez a döntés újabb feszültséget generál a királyi családban, egyelőre nem tudni, Harry és felesége, miként vélekedik a palota gondolatmenetéről. Harry herceget és Meghant, ha minden igaz nem hívják meg a hivatalos erkélyes megjelenésre sem, és a család sok tagja nem kíván a párral lenni. Jelenlétüket megtűrik, de nem üdvözlik.

A windsori birtokon lévő otthonuk bérleti szerződése is lejár március végén, de hagyták nekik, hogy néhány hónapig fenntartsák, amíg rendezik a dolgaikat, és megszervezik a holmijaik Kaliforniába szállítását.

Harry herceg és családja
Forrás: Northfoto

Egyébként nem meglepő a döntés, hogy kisgyermek ne vegyen részt a tökéletesre koreografált eseményen. Jelenleg várhatóan a kilenc éves György herceg és nővére, Sarolta hercegnő, aki röviddel a ceremónia előtt tölti be nyolcadik életévét, részt vesz majd a királlyá avatáson. De a hírek szerint Vilmos herceg és a walesi hercegné, Katalin még maguk sem döntötték el, hogy például az ötéves Lajos csatlakozzon-e.

Kamilla unokái viszont részt vesznek nagymamájuk és mostohaapjuk koronázásán, és hivatalos szerepük is lesz benne. A Queen Consort fiának, Tom Parker Bowles-nak két gyermeke van, 15 és 13 évesek, lányának, Laura Lopes-nek pedig 13 évesek az ikrei.

Forrás: People
Borítókép forrása: Northfoto