Barion Pixel Harry herceg és Meghan Markle igen, gyermekeik viszont nem hivatalosak Károlyék koronázására egy forrás szerint – Coloré

Harry herceg és Meghan Markle igen, gyermekeik viszont nem hivatalosak Károlyék koronázására egy forrás szerint

2023. 03. 13.

Harry herceg és felesége még nem nyilatkoztak azzal kapcsolatban, hogy részt vesznek-e a ceremónián.

Egy jelentés szerint Harry herceg és Meghan gyermekei, Archie és Lilibet nem kaptak meghívást a koronázásra, pedig várhatóan Kamilla, Queen Consort unokáit is meghívják hivatalos szerepkörben.

Sussex hercegét és hercegnőjét meghívták ugyan, és várhatóan ott lesznek a május 6-i koronázási szertartáson, de sok családtag azt mondta barátaiknak, hogy nem lesz túl meleg fogadtatásban részük, ha tényleg elmennek rá.

Harry herceg
Forrás: Northfoto

Harry herceg és Meghan gyermekeit a palota tisztviselői túl kicsiknek tartják ahhoz, hogy részt vegyenek a Westminster Abbey-ben tartandó ceremónián. Persze attól a pár valószínűleg a nap egy részét Archie-val és Lilibeth-el töltik majd, főleg, hogy a kisfiú május 6-án lesz négyéves.

Ez a döntés újabb feszültséget generál a királyi családban, egyelőre nem tudni, Harry és felesége, miként vélekedik a palota gondolatmenetéről. Harry herceget és Meghant, ha minden igaz nem hívják meg a hivatalos erkélyes megjelenésre sem, és a család sok tagja nem kíván a párral lenni. Jelenlétüket megtűrik, de nem üdvözlik.

A windsori birtokon lévő otthonuk bérleti szerződése is lejár március végén, de hagyták nekik, hogy néhány hónapig fenntartsák, amíg rendezik a dolgaikat, és megszervezik a holmijaik Kaliforniába szállítását.

Harry herceg és családja
Forrás: Northfoto

Egyébként nem meglepő a döntés, hogy kisgyermek ne vegyen részt a tökéletesre koreografált eseményen. Jelenleg várhatóan a kilenc éves György herceg és nővére, Sarolta hercegnő, aki röviddel a ceremónia előtt tölti be nyolcadik életévét, részt vesz majd a királlyá avatáson. De a hírek szerint Vilmos herceg és a walesi hercegné, Katalin még maguk sem döntötték el, hogy például az ötéves Lajos csatlakozzon-e.

Kamilla unokái viszont részt vesznek nagymamájuk és mostohaapjuk koronázásán, és hivatalos szerepük is lesz benne. A Queen Consort fiának, Tom Parker Bowles-nak két gyermeke van, 15 és 13 évesek, lányának, Laura Lopes-nek pedig 13 évesek az ikrei.

Forrás: People
Borítókép forrása: Northfoto