Barion Pixel Kiderült, mi történt II. Erzsébet királynő imádott corgijaival – Coloré

Kiderült, mi történt II. Erzsébet királynő imádott corgijaival

2023. 09. 11.

Sarah Ferguson megosztott néhány információt II. Erzsébet királynő két corgijáról az uralkodó halálának egyéves évfordulóján.

Így élnek most II. Erzsébet királynő corgijai

II. Erzsébet királynőről lehetett tudni, hogy imádta az állatokat, a kutyákat, különösen a corgikat. A fajtának mondhatjuk, hogy ő szerzett világhírnevet, ugyanis az édes kiskutyák szinte elengedhetetlenek voltak a királynő mellől.

Sarah Ferguson, yorki hercegné szeptember 8-án, pénteken egykori anyósa előtt tisztelgő bejegyzést osztott meg, megemlítette Sandy és Muick corgik jelenlegi helyzetét. Az Instagram-oldalán található posztban Ferguson látható a két kutyával a fűben.

Miközben egy év elteltével gyászolunk, megünnepeljük azokat a csodálatos időket, amelyeket néhai Őfelségével, a Királynővel megéltünk. Engem bízott meg Sandy és Muick, a corgijainak gondozásával, és örömmel mondhatom, hogy nagyon boldogok

– írta a képhez.

Nem sokkal II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-i halála után Ferguson örökbe fogadta a két kutyát, amelyeket eredetileg a hercegné és volt férje, András herceg ajándékozott a királynőnek, valamint két lányuk, Beatrix hercegnő és Eugénia hercegnő. András szintén élete nagy részében corgitulajdonos volt. Két kutyát ajándékozott magának a királynőnek 2021-ben: Muickot és egy tacskót és egy walesi corgi keveréket, akit Fergusnak hívtak. Sajnos Fergus 2021 májusában meghalt, mindössze egy hónappal Fülöp herceg halála után. 95. születésnapjára a királynő egy új corgit, Sandyt kapta Andrástól, Beatrix és Eugénia hercegnőtől.

Egy hónappal a befogadásuk után Ferguson megtiszteltetésnek nevezte a feladatot, és jól betanítottnak írta le a kutyákat.

Corgik és a királynő

A királyi családban a corgik nem II. Erzsébet királynőhöz köthetők először, hanem a szüleihez, VI. György királyhoz és Erzsébet királynéhoz, az anyakirálynőhöz. II. Erzsébet kisgyermekkora óta rajongott a corgikért, és 1952-es trónra lépésétől 2022-ben bekövetkezett haláláig több mint 30 corgi gazdája volt.

II. Erzsébet királynő
Kép forrása: Anwar Hussein / Contributor / Hulton Archive / Getty Images

II. Erzsébet királynő édesanyja fegyelmezett rendet vezetett be a kutyák számára; mindegyiknek saját fonott kosarat kellett kapnia. Az ételt minden kutyának saját tálban szolgálták fel, az étrendet állatorvosi szakértők hagyták jóvá, a királyi asztalról nem kaphattak ínyencségeket.

1944-ben Erzsébet 18. születésnapjára a Susan nevű corgit kapta ajándékba. 1947-ben Susan elkísérte a királynőt még a nászútjára is. A tulajdonában lévő corgik sokáig Susan leszármazottai voltak.

Forrás: The Independent, Wikipédia

Borítókép forrása: Fiona Hanson – PA Images / Contributor / PA Images / Getty Image

0 /eletmod/sztarok/ii-erzsebet-kiralyno-corgi/