Barion Pixel Ian McKellen elárulta, hogyan változott meg az élete, amikor előbújt melegként – Coloré

Ian McKellen elárulta, hogyan változott meg az élete, amikor előbújt melegként

2023. 09. 11.

Ian McKellen az egyik legismertebb nyíltan meleg színész, aki óriási karriert futott be. A 84 éves színész 35 éve jelentette be, hogy a férfiakhoz vonzódik és azonnal óriásit változott az élete.

Ian McKellen coming outja

Ian McKellen a Varietynek adott interjújában elmélkedett élete sorsdöntő pillanatáról. Elárulta, hogy mi történt akkor, amikor a coming out mellett döntött. A színész egy 1988-as rádióadás során vallotta be, hogy meleg, és ezzel tiltakozott az Egyesült Királyságban javasolt törvények ellen, amelyek megtiltották a helyi tisztviselők számára a „homoszexualitás népszerűsítését”, illetve a pénz vagy segítségnyújtást bárkinek, aki ezt teszi. A törvény a helyi önkormányzatok oktatási felelősségére vonatkozott volna, de sokan attól féltek, hogy ez lesz a cenzúra első lépcsője. Akkoriban még rengetegen féltek az AIDS-től, a homoszexuálisokat piszkos embereknek bélyegezték, és azt mondták betegségeket terjesztenek.

Szinte egyik napról a másikra minden megváltozott az életemben – az emberekkel való kapcsolataim és a színészethez való egész hozzáállásom megváltozott

– vallotta be Ian McKellen a Varietynek, aki elmondta, hogy nem bánta meg a döntését a coming outról.

Ian McKellen
Kép forrása: Lia Toby / Stringer / Getty Images Entertainment / Getty Images

A színész korábban már nyíltan beszélt arról, hogy miért döntsenek LMBTQ közösség tagjai a coming out mellett. A közösségi média követőinek 2018-ban azt mondta, hogy „az élet végre értelmet kezd nyerni”, ha meghozzák ezt a döntést.

Jobb színész lett tőle

Hozzátette, hogy az előbújása melegként a színészi képességeit is javította:

Az a fajta színészet, amiben eddig jó voltam, az az álcázásról szólt – vicces hangok és furcsa járások átvételéről. A világnak való hazudozásról szólt. Már nem voltam abban a helyzetben, hogy a karakter mellett léteztem, és magyarázkodtam a közönségnek. Egyszerűen a karakterré váltam.

Ian McKellen
Kép forrása: David M. Benett / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images

Ian McKellen azt is elárulta, hogy nem biztos, hogy kipróbálta volna a filmszínészetet, ha nem coming outol, inkább maradt volna a színháznál.

Azok az emberek, akik nem melegek, egyszerűen nem tudják, hogy mennyire ártalmas, ha hazudsz arról, hogy mi vagy, és szégyelled magad. Egy olyan időszakban nőttem fel, amikor illegális volt férfiakkal szexelnem. És ez nem is volt olyan régen

– mesélte.

Forrás: Huff Post, McKellen.com

Borítókép forrása: Joe Maher / Contributor / WireImage / Getty Images

0 /eletmod/sztarok/ian-mckellen-meleg/