Barion Pixel Gyász: Meghalt a börtönviselt focilegenda, O. J. Simpson – Coloré

Gyász: Meghalt a börtönviselt focilegenda, O. J. Simpson

2024. 04. 11.

76 éves korában elhunyt Orenthal James Simpson vagyis O. J. Simpson amerikai amerikaifutball-játékos és színész. A hírek szerint rákbetegségben hunyt el a híresség, amivel évek óta küzdött. Halálhírét a családja is megerősítette.

Mv5bmteyntc3njmwntdeqtjeqwpwz15bbwu4mdm5mjuxntay. V1

Balhés O. J. Simpson

Szélesebb körben és világszerte azonban az ellene folyó gyilkossági per kapcsán lett ismert 1995-ben, melynek során volt feleségének Nicole Brown Simpsonnak és annak új párjának Ron Goldmannak 1994. június 13-án elkövetett meggyilkolásával vádolták meg. A valószínű bizonyítékok ellenére a büntető eljárás során, amelyet szappanopera jelleggel közvetítettek a nagy tévéállomások az USA-ban és világszerte, sztárügyvédei segítségével végül az esküdtszék felmentette. Az amerikai alkotmány szerint ugyanabban a tárgyban újabb büntetőeljárást elindítani nem lehet, de a meggyilkolt férfi családja polgári kártérítési pert indított ellene, amelyet meg is nyertek, és amelyben 33,5 millió dollár kártérítésre ítélték Simpsont. Ez pénzügyileg csődbe vitte.

2007. szeptember 16-án előzetes letartóztatásba helyezték. Azzal gyanúsították, hogy egy Las Vegas-i hotelszobába betörve sportereklyéket rabolt el egy kereskedőtől. Állítása szerint tőle ellopott, saját relikviáit akarta visszaszerezni. A választott módszer azonban elfogadhatatlan volt, és ráadásul mindezt fegyverrel tette.

2008. december 5-én a Las Vegas-i bíróság 33 év szabadságvesztésre ítélte azzal a kikötéssel, hogy a büntetés kevesebb mint harmadának letöltése után feltételesen szabadlábra bocsátható. Simpsont 2017. október 1-jén szabadon engedték a börtönből.

Forrás Wikipédia, IMDB