Barion Pixel Valaki mindig hiányozni fog arról a padról – Gálvölgyi János így emlékezett meg Benedek Miklósról – Coloré

Valaki mindig hiányozni fog arról a padról – Gálvölgyi János így emlékezett meg Benedek Miklósról

2024. 01. 10.

Benedek Miklós halála váratlanul érte a közönséget és a kollégáit is. Gálvölgyi János Rónai Egon műsorában emlékezett kollégájára.

Benedek Miklós nemrégiben tért vissza a színpadra a Hárman a padon című előadásba, amiben Gálvölgyi Jánossal és Egri Mártával játszott. Azt szerették volna, hogy még sokáig ücsöröghessenek hárman azon a padon, ám Benedek Miklós utolsó színpadra lépése után csaknem egy hónappal elhunyt.

Mint Gálvölgyi János elmondta, a Színházművészeti Főiskolán ismerte meg Benedek Miklóst, de igazán a Madách Színházban kerültek közel egymáshoz, A Napsugár fiúk című előadásban. Mint a nemrégiben komoly betegségből felépült Gálvölgyi János elmondta, Benedek Miklós édesapja, Benedek Tibor keserű ember volt, és ezt valamelyest fia is örökölte tőle.

A színész és a műsorvezető megemlítették, hogy az idősebb Benedek Tibor bár sikeres színész volt, öngyilkos lett, amikor fia csupán tizenhét éves volt, és az ő fia, Benedek Tibor, a vízilabdázó élete is tragikus véget ért.

Ez lehet az oka annak, hogy mindig volt Benedek Miklósban egyfajta keserűség. Bár Gálvölgyi János szerint sok szerepet eljátszott, és számos díjat kapott, de ezek nem kárpótolták azért, amit a magánéletében át kellett élnie.

Benedek Miklós bár beteg volt, még voltak tervei / Kép forrása: RTL
Benedek Miklós bár beteg volt, még voltak tervei / Kép forrása: RTL

Gálvölgyi János december 24-én beszélt utoljára a kollégájával, aki jó hangulatban volt, és várta, hogy januárban visszatérhessen a színházba, hogy újra együtt üljenek a padon.

Kollégái emlékeznek Benedek Miklósra

Bodrogi Gyulát nagyon megrázta kollégája halálhíre. Azt mondta, hogy Benedek Miklós a fia halála óta fél szívvel élt. Így nyilatkozott a Blikknek:

Életvidám, jó humorú ember volt, mindemellett pedig remek színész. A fia halála azonban nagyon megtörte, utána egészen más ember volt, és hiába történt már sok évvel ezelőtt, ez olyan veszteség, ami az emberrel van minden nap reggeltől estig.

Németh Kristóf Instagramon írt levelet egykori tanárának. Ahogy az írásból kiderül, Benedek Miklós sokkal több volt számára puszta osztályfőnöknél:

Csonka András is Instagramon búcsúzott, s írásából kiderül, hogy sok mindent nem ért. Nem érti, hogyan lehet úgy jelen lenni a színpadon, ahogy Benedek Miklós jelen volt, hogyan lehet úgy meghajolni, és hogyan lehet együttélni egy fiú hiányával.

Liptai Claudia Facebook-oldalán emlékezett meg. Mint írja:

Elment az utolsó arisztokraták egyike.

Nyitókép forrása: ATV