Barion Pixel Emily Blunt játssza az atombomba feltalálójának feleségét egy új filmben – Coloré

Emily Blunt játssza az atombomba feltalálójának feleségét egy új filmben

2021. 10. 22.

A J. Robert Oppenheimer életéről készült film várhatóan 2023 júliusában kerül a mozikba, amelyben a színésznő Cilian Murphy oldalán lesz látható.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a brit színésznő a főszereplő Cilian Murphy párjaként csatlakozik Christopher Nolan következő produkciójához. 

Bluntnak ez az első közös munkája Nolannel, aki többek között a Tenet, Eredet, Csillagok között szuperprodukciókról ismert. Nolanről köztudott, hogy szeret szoros kapcsolatot ápolni kedvenc színészeivel, így van ez a főszereplő, Cilian Murphy kapcsán is, akivel még a 2005-ös Batman Kezdetek című filmben dolgoztak együtt. Emily Blunt és Cilian Murphy ugyancsak nem ismeretlenek egymás számára, hiszen a Hang nélkül második részében már dolgoztak együtt. 

Cillian Murphy And Emily Blunt In A Quiet Place Part Ii (2020), Directed By John Krasinski.
Blunt és Murphy a Hang nélkül második részének plakátján 2020-banKép forrása: Northfoto

Érdekesség, hogy Nolan ezúttal nemcsak rendezőként, hanem forgatókönyvíróként is részt vesz a munkálatokban. A forgatókönyvet egyébként az American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer (Amerikai Prométheusz: J. Robert Oppenheimer győzelme és tragédiája) című 2005-ös, Pulitzer-díjas könyv ihlette. Producerként Nolan felesége, Emma Thomas és Charles Roven vállalnak részt a produkcióban.

A Universal Studios szerint a film egy epikus thriller, melynek során végigkövethetjük annak az atomtudósnak a dilemmáit, aki meg akarta semmisíteni a világot azért, hogy megmentse azt. A filmet  a tervek szerint 2023. július 21-én mutatják be az amerikai mozikban. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix