Barion Pixel Ed Sheeran a bíróságon: Ha ez megtörténik, végeztem – Coloré

Ed Sheeran a bíróságon: Ha ez megtörténik, végeztem

2023. 05. 03.

Régóta megy a huzavona, ugyanis Ed Sheerannek azt kell bizonyítania, hogy az egyik dala teljes mértékben a saját alkotása.

Ed Sheeran több, mint öt napot töltött már a bíróságon, miután szerzői jogok állítólagos megsértése miatt pert indítottak ellene. Az érintett dal a Thinking Out Loud, amit az énekes 2014-ben adott ki.

A Structured Asset Sales által indított kereset szerint a Sheeran-szerzemény több elemet is tartalmaz Marvin Gaye és Ed Townsend 1973-as, Let’s Get It On című szerzeményéből.

A tárgyalás során az énekest kihallgatták, majd megkérdezték tőle, hogy mit tenne, ha a bíróság úgy látná, hogy a dala ténylegesen átvett elemeket a Let’s Get It On-ból. ,,Ha ez megtörténik, végeztem” – válaszolta a dacosan Sheeran, s egyúttal nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy egy ilyen ügyért előveszik, ugyanis kemény munkája van abban, hogy ott tart, ahol. Az énekes arról is megemlékezett, hogy hogyan született a dal: a társszerző elkezdte dúdolni, és Ed vacsora közben érezte azt, hogy dalt kell írnia belőle. A dalszöveget több, család által inspirált történet ihlette, ezért Sheeran biztos benne, hogy még tudat alatt sem másolta le a másik szerzeményt.

Nem ez az első esete Ed Sheerannek

Ez már a második alkalom, hogy bíróság elé citálják a dalszerzőt, ugyanis a 2017-es Shape Of You is gyanúra adott okot: Sami Chokri és Ross O’Donoghue vádolták meg azzal, hogy kollégájuk lemásolta a 2015-ös Oh Why című dalukat. A tárgyalásról Sheeren jött ki mosolyogva, ugyanis az indoklás szerint nincs szándékosság abban, hogy a két dal hasonlít, és a tudatalatti sem játszhatott közre abban, hogy vannak hasonlóságok a dalok között.

A mostani perben százmillió dollárt akarnak behajtani az énekesen, így mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia, ha a bíró nem neki ad igazat.

Forrás: People.

Nyitókép forrása: Getty Images