Barion Pixel Dexter univerzumába újabb szériák jönnek, méghozzá nem is akárhogyan – Coloré

Dexter univerzumába újabb szériák jönnek, méghozzá nem is akárhogyan

2023. 02. 10.

A Showtime tervei között szerepel egy előzménysorozat, valamint a Dexter leghalálosabb ellenségeinek eredetét bemutató spin-offok.

Lehet, hogy Dexter Morgan meghalt, de a franchise tovább él. A Showtime számos spin-offot tart fejlesztés alatt, beleértve a széria előzménysorozatát is. A Dexter: New Blood múlt heti törlése ellenére a gyilkos-franchise nagy szerepet fog játszani a Showtime jövőjében, amely most egyesült a Paramount+ vállalattal.

Dexter
Forrás: Showtime

Készül egy előzménysorozat, amely a kezdő sorozatgyilkos származási történetét mutatja be. Amint az az eredeti sorozat különböző visszaemlékezése által kiderült, Dexter örökbefogadó apja, Harry Morgan rendőrnyomozó (James Remar) megtanította a címszereplőt arra, hogy sorozatgyilkos ösztöneit a jó, mint a rossz kiforgatott változatára használja. Emellett fejlesztés alatt állnak olyan projektek is, melyek a Dexter pályája során feltűnt jelentős sorozatgyilkosok eredetére összpontosítanak. Ide tartozik Arthur Mitchell, a Trinity Killer, egy látszólag finom modorú családapa, aki kettős életet él Amerika egyik legtermékenyebb sorozatgyilkosaként. Őt John Lithgow alakította a sorozat negyedik évadában, és ez Emmy-díjat érdemelt Dexter legfőbb ellensége megformálójának.

A Jeff Lindsay krimisorozata alapján készült Dexter 2006-ban debütált, és Michael C. Hall vitte sikerre a figurát, Dexter Morgant. A főhős miami törvényszéki tudós, aki fékezhetetlen gyilkolási ösztöneit a város számos más sorozatgyilkosának meggyilkolására fordította, mindig egy lépéssel megelőzve rendőr kollégáit, és nővérét. A sorozat 2013-ban ért véget, nyolc évad után, egy nagyszabású fináléval.

Dexter
Forrás: Showtime

A sorozat tavaly újjáéledt a Dexter: New Blooddal, amelyben Morgan rég elveszett fia, Harrison (Jack Alcott) lett a fő karakter, a sorozat végén Dexter pedig meghalt a fia karjai között. A New Blood a Showtime valaha volt legnézettebb sorozata volt, epizódonként átlagosan nyolcmillió nézőt ért el, ennek ellenére elkaszálták.

Forrás: deadline.com
Borítókép forrása: Northfoto
0 /eletmod/sztarok/dexter-univerzum-sorozat/