Barion Pixel Corgik, hörcsög, tyúkok: ők a királyi család háziállatai – Coloré

Corgik, hörcsög, tyúkok: ők a királyi család háziállatai

2021. 07. 07.

Nem csak II. Erzsébet a nagy állatbarát, az egész royal család rajong a négy- (vagy épp két)lábúakért.

II. Erzsébet és corgik

II. Erzsébet már kislány kora óta a corgi kutyák legnagyobb kedvelője. Az uralkodónőhöz 1933-ban került az első corgija, Dookie, akinek hamar lett egy társa is, Jane. Akkor kezdődött el a széria, hogy Erzsébet királynőnek folyton legalább két, de inkább több kutyusa legyen. Manapság is nagyon szeretne egy farmnyi kutyát magának, de most „csak” három ebet szeretget meg nap mint nap: két corgit és egy dorgit. Az ok, hogy miért nem vállal még több kutyát, nagyon megható: fél attól, hogy túlélik őt az ebek, és szomorúak lennének nélküle.

királyi család állatai ii. erzsébet
Kép forrása: Northfoto

Harry herceg és mentett csirkéi

Bár a királyi család minden tagja szereint csodás dolog állatokat menteni, mégis igazi bombaként robbant a hír, hogy Harry herceg csirkéket szabadított ki. Abban a bizonyos Oprah interjúban mondta el a herceg, hogy egy farmról hozta el a pipiket, hogy gondoskodjon róluk, ne hagyja kizsákmányolni az állatokat, és hadd éljenek náluk boldogan. Azóta minden nap friss tojást esznek feleségével.

Katalin hercegné és Vilmos herceg kutyái

Katalin hercegnének rettentően hiányzik Lupo, a kis fekete spániel, aki legjobb barátja volt hosszú éveken át, de sajnos 2020-ban meghalt. Mikor Lupo már igen beteg volt, Katalin hercegné testvérétől, James Middletontól kaptak egy féléves kutyát, amely hivatalosan György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg házi kedvence lett. Mellette van Katalinék családjának még egy háziállata, Marvin, a hörcsög.

királyi család állatai katalin
Katlin és LupoKép forrása: Northfoto

Eugénia hercegnő jaguárja

Nemcsak autók terén gondolják menőnek a jaguárt a királyi család egyes tagjai, hanem háziállatok terén is – legalábbis Eugénia hercegnő, aki ugyan nem otthon tartja a nagymacskákat, hanem egy mentőparkban fogadott örökbe két jaguárt.

Kamilla hercegné, a nagy kutyarajongó

Kamilla hercegné és Károly herceg is nagy állatbarátok hírében állnak, rendszeresen viszik magukkal a hivatalos eseményekre is az ebeket. Mindkettőjük, azaz Beth és Bluebell is mentettek, sőt, Kamilla rendszeres adományozója is a Battersea Dogs egyesületnek, ahonnan a két imádnivaló ebet hozta el. A hercegné sokszor hivatalos megjelenéseire saját ruhájával összepasszítja a kutyái nyakörveit is, így aztán igazán stílusosan kísérhetik dolgozni.

királyi család állatai camilla
Kamilla és BluebellKép forrása: Northfoto

Meghan Markle és Harry herceg két négylábú barátja

Meghan és Harry imádott, mentett beagle kutyájukkal költöztek az Egyesült Államokba, és hogy Guy ne unatkozzon, befogadtak mellé egy szintén mentett, fekete labradort, Pulát. A két cukisággal hatalmasakat sétálnak Kaliforniában. Meghan és Harry ráadásul annyira híresen nagy kutyaimádók, hogy még a Madame Tussauds múzeumban is Guy-jal, a beagle-lel közös szobruk lett kiállítva.

királyi család állatai meghan
Kép forrása: Northfoto

Borítókép forrása: Northfoto