Barion Pixel Ennyit kapott Christopher Nolan az Oppenheimerért – Eszelős összeg – Coloré

Ennyit kapott Christopher Nolan az Oppenheimerért – Eszelős összeg

2024. 03. 13.

Christopher Nolan igencsak jól jött ki az Oppenheimer-filmből, és nem csak az Oscarok miatt!

Christopher Nolan, az Oppenheimer rendezője és producere két Oscar-díjat is hazavihetett a 2024-es átadón, ám nemcsak a melle dagadhat, hanem a pénztárcája is!

A J. Robert Oppenheimer életét bemutató filmért rendezőként és producerként Christopher Nolan a hírek szerint valamivel több mint százmillió dollárt tehetett zsebre. Ez az összeg a munkájáért kapott fizetést és a két Oscar-díjért járó kompenzációt is jelenti.

Christopher Nolan és az Oppenheimer sikere

A film összesen hét Oscar-díjat zsebelt be, melyek közt szerepel Cillian Murphy és Robert Downey Jr. trófeája is. Bár nyáron nagy volt a verseny a Barbie és az Oppenheimer között, az Oscar végül eldöntötte, hogy melyik a jobb alkotás, ugyanis előbbi csupán egy díjat nyert, mégpedig a zenéjéért.

Az Oppenheimer a 2004-ben bemutatott A gyűrűk ura óta a legnézettebb és legnagyobb bevételt hozó film lett, így a sikere nem vitatható.

Christopher Nolan hatalmas győzelmet aratott a Barbie felett / Kép forrása: Getty Images
Christopher Nolan hatalmas győzelmet aratott a Barbie felett / Kép forrása: The Washington Post / Contributor / The Washington Post / Getty Images

Kérdés, hogy mik Christopher Nolan tervei a film sikere után, hiszen ilyen elismerés után nem lehet akármit letenni az asztalra.

Forrás: Variety.

Nyitókép forrása: Getty Images