Barion Pixel Így búcsúzik a volt felesége Szurdi Miklóstól – Coloré

Így búcsúzik a volt felesége Szurdi Miklóstól

2024. 02. 12.

Szurdi Miklós 73 éves korában hosszú betegség után elhunyt. Halála megrendítette az országot. A színész-rendező barátai, kollégái és családja is szomorú sorokkal emlékeznek rá. Első felesége, Gór Nagy Mária a Blikknek elmondta, hogy egy ideje számítottak a legrosszabbra, hiszen volt férje beteg volt.

Szurdi Miklos 1986
Szurdi Miklós 1986

„Egy jó ideje súlyos betegséggel küzdött, és már nem lehetett mit tenni. Az utóbbi időben már nagyon legyengült, és csak az én főztömet ette meg. A múlt héten került be a kórházba, és a férjem, Buda (Gulyás Buda, operatőr – a szerk.) mindennap járt be hozzá. Az utolsó napokban már csak aludt, de tegnap a gyerekei és mi is bementünk hozzá. Számítottunk arra, hogy az volt a búcsú, hiszen ma reggel jött a szomorú hír…”

Gór Nagy Máriához hasonlóan harmadik felesége, Xantus Barbara is megrendült a történtek miatt.

„Köszönjük, hogy gondolnak ránk ezekben a képtelenül nehéz időkben. A családdal arra jutottunk, hogy nem nyilatkozunk Miklós halála kapcsán. Még kérünk egy kis időt, hogy felocsúdjunk. Ígérem jelentkezünk, ha összeállt a fejünkben egy Szurdi Miklóshoz méltó megemlékezés terve.” – mondta el a Borsnak a színésznő.

Csonka Andrásnak mentora volt Szurdi Miklós 

„Miklós egy zseniális színész, vezető, rendező, barát volt. A Família Kft lelki és szellemi atyja. Én ott ismertem meg őt, és nem túlzás azt állítanom, hogy neki köszönhetem a legtöbbet az egész felnőtt életemben. Ma miatta vagyok az, aki. Ő úgy vezetett minket, hogy kihozza a színészből a legtöbbet, de közben barát tudott maradni. Kivételes ember volt, felfoghatatlan, hogy nincs többé.”

– mondta el a Borsnak Pici.

Nyitókép forrása: Wikipédia