Barion Pixel Britney Spears bukhatja a vagyonát a válás miatt? – Coloré

Britney Spears bukhatja a vagyonát a válás miatt?

2023. 08. 23.

Sam Asghari beadta a válókeresetet Britney Spears ellen. Most pedig a házassági szerződést támadná.

Sam Asghari pénzt akar Britney Spearstől

Britney Spears és Sam Asghari 14 hónap házasság után beadták a válókeresetet. A pár az esküvőkor aláírt egy házassági szerződést, ami szerint Asgharinak nincs joga Spears vagyonához, de a férfi már nem akarja betartani a megállapodást. A válási dokumentumban pedig azt kérelmezte, hogy Spearst kötelezzék elvált párjának pénzbeli támogatására, jogi és bírósági költségei kifizetésére, valamint igényt tart „bizonyos vagyontárgyakra”. Sam Asghari állítólag azzal fenyegetőzött, hogyha mindezt nem kapja meg kínos információkat hoz nyilvánosságra Britney Spearsről.

sztárpár Britney Spears és Sam Asghari
Britney Spears és Sam Asghari / Kép forrása: Kevin Winter / Staff / Getty Images Entertainment / Getty Images

A fenyegetés ellenére a házassági szerződés, amelyet a 2022 júniusi esküvőjük előtt és hat év együttlét után írt alá, Britney Spears vagyonát külön vagyonként kezeli, nem pedig házastársi vagyonként, ami azt jelenti, hogy nagyon valószínűtlen, hogy további pénzhez jutna. Egy ügyvéd az OK magazinnak azt mondta:

Az ilyen esetekben a házassági szerződések azért léteznek, hogy a kezdetektől tisztában legyenek azzal kapcsolatban, hogyan osztják fel (vagy nem) a vagyont a pár válása esetén.

Hatályon kívül helyezhetik a házassági szerződést?

Asgharinak bizonyítania kellene, hogy kényszer, csalás vagy félrevezetés alatt állt, amikor aláírta a papírokat. A másik fő érv, amire hivatkozhat, hogy a házassági szerződés feltételei hatalmas anyagi hátrányt okoznának neki és valódi szüksége van a pénzre. De mivel a házasság rövid volt, és a szerződést egy tapasztalt jogi csapat dolgozta ki, az ügyvéd szerint csekély az esélye, az állítása szerint, felszarvazott férjnek.

britney spears
Kép forrása: Lester Cohen/BBMA2016 / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images

Ha sikeresen érvel azzal, hogy a házassági szerződést hatályon kívül kell helyezni, akkor a kaliforniai családjogi bíróságnak teljesen újra kell vizsgálnia az ügyet, és el kell döntenie, hogy Britney Spears vagyonának és jövedelmének mekkora része halmozódott fel a Sam Asgharival kötött házassága alatt, és mint ilyen, a kaliforniai „közös tulajdon” joggyakorlat szerint oszthatják el.

Forrás: OK! Magazin, Daily Mail

Borítókép forrása: Scott Dudelson / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images