Barion Pixel Rátámadtak Benedict Cumberbatch házára, a késsel hadonászó férfi azt kiabálta: reméli, hogy az porig ég – Coloré

Rátámadtak Benedict Cumberbatch házára, a késsel hadonászó férfi azt kiabálta: reméli, hogy az porig ég

2023. 05. 30.

A színész londoni otthonát rongálta meg egy volt szakács, miközben Benedict Cumberbatch és családja is a házban tartózkodtak.

A Doctor Strange-filmek sztárja, a Magyarországon forgató Benedict Cumberbatch, a színész felesége és három gyermekük is otthon volt, amikor a 35 éves Jack Bissell berúgta az előkert vaskapuját – írja a BBC. „Tudom, hogy ideköltöztél, remélem, porig ég a házad!” – kiabálta a támadó. Bissell május 10-én bűnösnek vallotta magát és 250 font (körülbelül 107 ezer forint) pénzbírságra kötelezték, ezenkívül pedig távoltartási végzést is eszközöltek ellene, mely értelmében három évig nem mehet Cumberbatch családja és lakóhelyük közelébe.

Az eset részleteit ezidáig nem közölhette a sajtó, a héten azonban a Daily Mail sikerrel támadta meg az erre vonatkozó korlátozásokat. Most kiderült, hogy a 2020-ig egy nyugat-londoni hotelben szakácsként dolgozó Bissell az incidens során kirángatott a földből egy növényt, azt a kertfalnak dobta, majd leköpte a kaputelefont és utóbbit egy halkéssel szétvágta, leszedte a falról. Mindezek után elmenekült a helyszínről, de a maga után hagyott DNS-minta segítségével beazonosították és elfogták.

Nagy Attila Benedict Cumberbatch
A színész az Operaházban április közepén. Fotó: Nagy Attila

Egy, a színészhez közeli forrás így nyilatkozott: „Természetesen az egész család meg volt rémülve, azt hitték, hogy a férfi bejut és bántani fogja őket. Szerencsére nem fajultak idáig a dolgok. Benedictnek és Sophie-nak azóta csupa álmatlan éjszakája van, és attól tartanak, hogy újra célponttá válhatnak”.

Az ügyészség elmondása szerint az exszakács a támadás előtt két csomag pita kenyeret vásárolt egy közeli üzletben, ahol közölte a boltossal, hogy be fog törni a házba és fel fogja azt gyújtani. Az nem világos, hogy miért pont Benedict Cumberbatch volt a támadó célpontja, aki egyébként nem hozott fel semmit saját védelmére a bíróságon. A férfiról kiderült, hogy nem ez az első összeütközése a törvénnyel, megbüntették már lopás miatt, és korábban figyelmeztetésben részesült tulajdon elleni szabálysértés és kábítószerrel kapcsolatos visszaélés okán. Mindezek mellett 2015-ben fotó készült arról, ahogy letartóztatják Londonban a szír katonai beavatkozás elleni tüntetésen.

Cumberbatch leginkább a BBC Sherlock című sorozatában játszott főszerepéről, valamint olyan filmekben nyújtott alakításaiból ismert, mint a Doctor Strange, A kódjátszma és A kutya karmai közt. Az elmúlt hónapokban hazánkban forgatta az Eric című Netflix-sorozatot, ami a tervek szerint 2024-ben kerül fel a streamingszolgáltatóra.

Borítókép: A színész és felesége, Sophie Hunter A kutya karmai közt bemutatóján 2021-ben / Neil Mockford / Getty Images
0 /eletmod/sztarok/benedict-cumberbatch-haza-tamadas/