Barion Pixel Ben Affleck és Matt Damon beleállt Donald Trump-ba, miután az lenyúlta az egyik filmjük részletét a kampányához – Coloré

Ben Affleck és Matt Damon beleállt Donald Trump-ba, miután az lenyúlta az egyik filmjük részletét a kampányához

2023. 06. 12.

Az egykori elnök valószínűleg nincs tisztában a szerzői jogokkal, de a hollywoodi páros, Ben Affleck és Matt Damon tesz róla, hogy a republikánus politikus megjegyezze örökre.

Donald Trump szombaton közzétett egy videót, amelyen Matt Damon monológja hallható, ami a Ben Affleck által rendezett Air című filmben szerepelt. A gond csak az, hogy Damon és Ben Affleck produkciós cége szerint a Trump-kampány soha nem kereste őket, hogy engedélyt kérjenek a beszéd felhasználására. Így most megtiltják a volt elnöknek, hogy bármilyen filmanyagot felhasználjon tőlük.

Donald Trump
Forrás: Brandon Bell/Getty Images

Donald Trump a Truth Social média platformon (amit ő hozott létre) közzétett egy videót, amelyen Damon monológja hallható, mint a Nike marketing- és értékesítési képviselője, Sonny Vaccaro az Affleck által rendezett Air című filmből. Trump videója különféle fotókat és jeleneteket tartalmaz a volt elnök gyermekkorából, mialatt Damon hangja azt mondja: „A szemedbe fogok nézni, és elmondom a jövőt. Ez egy amerikai történet, és az amerikaiak ezért fogják szeretni.”

Majd Trump korábbi kampányából vannak bevágások, miközben a lelkesítő beszéd tovább folytatódik.

Az emberek fel fognak építeni téged, Istenem, mert ha nagyszerű és új vagy, akkor szeretünk. Ember, olyanná építünk, ami nem is létezik; meg fogod változtatni a rohadt világot. De tudod mit? Ha egyszer olyan magasra építettek, amennyire csak lehet, akkor aztán le is fognak rombolni.

– És ekkor már a Trump vádemelés és razzia látható a felvételeken.

A beszéd egész hosszan tart, míg végül elérkezünk Trump 2024-es kampányához, amiben Amerikát ismét naggyá akarja tenni. A mesterséges intelligencia által készített videó annyira népszerű lett, hogy több mint 10 700 alkalommal osztották meg Trump közösségi oldalán, és több mint 34 000 kedvelést kapott. A baj csak az, hogy ez mind illegális.

Ben Affleck és Matt Damon
Forrás: Northfoto

Matt Damon és Ben Affleck produkciós cégének, az Artists Equity szóvivője állítja, hogy a Trump-kampány soha nem kért és kapott engedélyt a beszéd felhasználására, és most megtiltják a 2024-es jelöltnek bármilyen filmanyaguk felhasználását.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Frazer Harrison/Getty Images