Barion Pixel Az idei Oscar-díj jelöléseknek magyar vonatkozása is van – Coloré

Az idei Oscar-díj jelöléseknek magyar vonatkozása is van

2021. 03. 16.

Hétfő hajnalban bejelentették az Oscar-díj legnagyobb esélyeseit!

Az Oscar-díj listát Nick Jonas színész-énekes és felesége, a szintén színésznő, Pryanka Chopra hozta nyilvánosságra.
Borítókép forrása: youtube

A filmakadémia hivatalos internetes csatornáin tegnap hajnalban kihirdették a 2021-es év Oscar-díj jelöltjeit. Az izgalmas ceremóniát élő adásba közvetítették Londonból, ahol Nick Jonas színész-énekes és felesége, a szintén színésznő, Pryanka Chopra hozta nyilvánosságra a listát.

A 93. Oscar-díjátadót április 25-én rendezik meg Los Angelesben, ám a pandémia miatt sok vakfolt van még a forgatókönyvben. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy oldanak meg mindent. Feltehetőleg több helyszínen zajlik majd az esemény, de a hagyományokhoz híven a hollywoodi Dolby Színház lesz a díjátadó fő színtere, és lesznek, akik csak online kapcsolódnak be. A vörös szőnyeges bevonulásokat és a sok száz sztár nézőt pedig lehet, hogy ezúttal nélkülöznünk kell majd. Összesen 23 kategóriában osztogat majd Oscar szobrokat az Akadémia. 

A legjobb női főszereplők közé bekerült Vanessa Kirby is, méghozzá a Pieces of a Woman című Mudruczó Kornél filmben nyújtott alakításáért. Így tehát, ha csipetnyi is, de van magyar vonatkozása az idei díjátadónak. A színésznő alakítása megnézhető a Netflix kínálatában, így mindenki maga latolgathatja, hogy Kirby furcsa, kissé nyomasztó alakítása megér-e egy szobrocskát.

A további esélyesek:

Legjobb férfi főszereplő: Chadwick Boseman (Ma Rainey: A blues nagyasszonya), Riz Ahmed (Sound of Metal), Anthony Hopkins (The Father), Gary Oldman (Mank), Steven Yeun (Minari).

Legjobb női főszereplő díj: Carey Mulligan (Ígéretes fiatal nő), Frances McDormand (A nomádok földje), Viola Davis (Ma Rainey: A blues nagyasszonya), Andra Day (The United States vs Billie Holliday) és az említett Vanessa Kirby (Pieces of a Woman).

Legjobb eredeti filmzene: Az 5 bajtárs, Mank, Lelki ismeretek, Minari, A kapitány küldetése.

Legjobb rendező kategória: Chloe Zhao (A nomádok földje), David Fincher (Mank), Thomas Vinterberg (Még egy kört mindenkinek), Emerald Fennell (Ígéretes fiatal nő) és Lee Isaac Chung (Minari).

A legtöbb jelölést idén egyébként a Mank című film kapta, amely összesen 10 kategóriában indul az aranyfiguráért!

Forrás: Variety