Az Apáca 2. óriásit tarolt – emiatt kötelező megnézni minden horror rajongónak

2023. 09. 15.

Annyira várta mindenki az Apáca folytatását, hogy a Védelmező 3. része labdába sem tudott rúgni mellette.

A Conjuring – Démonok között univerzumának cseppet sem kedves nővérkéje megkapta a folytatását, és az Apáca 2. hatalmas tömegeket vonzott az első hétvégén. 3728 helyszínen 32,6 millió dolláros bevételt hozott az első hétvégén. Ez több mint elég volt ahhoz, hogy megdöntse a Sony forgalmazásában a Védelmező 3-at, amelynek Denzel Washington a főszereplője.

Apáca 2.
Forrás: imdb

A Védelmező újabb része több mint 12,1 millió dollárt halmozott fel Amerikában a második hétvégéjén, de az első helyét már nem tudta megtartani az Apáca démonnal szemben. Így is szépen teljesített, hazai bevétele 61,9 millió dollárra emelkedett, világviszonylatban pedig az akciófilm folytatása átlépte a 100 millió dollárt.

Az Apáca 2. sikeres nyitánya mégsem egyedülálló, sőt, az első rész sikerét sem érte el. A 2018-ban bemutatott The Nun ugyanis akkor 53,8 millió dollárt produkált. A folytatásban természetesen visszatér a szereplők közül Taissa Farmiga és Bonnie Aarons is, utóbbi a félelmetes démoni tisztelendő anyát játssza.

Új színészként köszönthetjük a franchise-ban Jonas Bloquet-et, Storm Reid-et és Anna Popplewell-t. A horror hazánkban is szépen teljesített, a szeptember 7-i nyitónapján 44.393 jegyet váltottak rá a magyar mozikban. Így jelenleg itthon is No.1 a film.

Apáca 2.
Forrás: imdb

Az Apáca 2-t Michael Chaves rendezte, aki a Démonok között 3.-at és A gyászoló asszony átka című filmet is jegyzi. A kasszasikerek dobogós sorát a hétvégén a Bazi nagy görög lagzi 3. része zárja. A vígjáték harmadik része a harmadik helyen nyitott, 10 millió dollárral. A filmet Nia Vardalos írta és rendezte, aki a Szex és New York sztárja, John Corbett mellett főszerepet is játszik a filmben. Az első rész még 2003-ban volt látható, a második 2016-ban, vagyis pont húsz év telt el a harmadik rész és az első bemutatkozás között.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: imdb