Barion Pixel A 37 éves Ashley Tisdale elmesélte, hogy autoimmun betegséggel küzd, és ennek sajnos látható tünetei vannak – Coloré

A 37 éves Ashley Tisdale elmesélte, hogy autoimmun betegséggel küzd, és ennek sajnos látható tünetei vannak

2023. 01. 16.

A High School Musical egykori sztárja, Ashley Tisdale alopeciával küzd, ami nem ismeretlen a celebek világában, egyre több nő néz szembe a kellemetlen állapottal.

Ashley Tisdale, aki a Szerelmes hangjegyek után zenei karrierbe is kezdett, most egy őszinte Instagram-videóban számolt be arról, hogy autoimmun hajvesztésben szenved, vagyis alopécia areatában. Ez az állapot azt eredményezi, hogy az immunrendszerünk a hajtüszőket megtámadja, azok működését gátolja, mert tévesen idegen anyagnak érzékeli azokat.

Ashley Tisdale
Forrás: Northfoto

A betegség foltokban kihulló szőrzetet eredményez, ez általában haj, de érintheti a szemöldököt vagy a szemérem testet is. Szerencsére nem fertőző, kialakulásának számos oka lehet, az örökletes genetikai tényezőktől kezdve okozhatja a stressz, pajzsmirigy problémák és autoimmun betegség.

Sok ember kínosan érzi magát, ha ezekről a kérdésekről kell beszélnie. Bármilyen típusú hajhullás befolyásolhatja az önbecsülést, különösen akkor, ha úgy érzi valaki, egyedül van a problémával. Éppen ezért szeretnék nyíltan beszélni róla, hogy segítsek másoknak. Mert nincs ezen szégyellnivaló.

– mondta a szőke hajzuhatagáról ismert színésznő.

Az egykor Sharpay Evans-t játszó sztár a videóban elárulta, hogy a 20-as évei elején döbbent rá először, hogy nagyon ritkul a haja. Hajszobrásza javaslatára felkeresett egy bőrgyógyászt, aki hosszas vizsgálatok után úgy gondolta, hogy a túl sok stressz váltja ki Ashely-nél ezt. Az azóta édesanyává vált sztár megtanulta, hogyan kell megfelelően kezelni az alopeciáját, és hozzátette, hogy úgy gondolja, hogy a meditáció, a jóga, és a művészetek sokat segítenek neki kezelni és levezetni a stresszt.

Ashley Tisdale
Forrás: Northfoto

Ezenkívül Ashley Tisdale autoimmun-célzott étrendet is követ, hiszen immunrendszerünk jó része a vékonybélben található meg. A bélrendszer egészségére fektetve a hangsúlyt, az étrendje kizárja az olyan ételeket, mint a gabonafélék, alapvetően olyan, mint a paleo, és határozottan jobban érzi magát tőle. Ashley Tisdale ezen kívül hasznosnak tartja a vérplazma (PRP) kezelést is, amit nála is alkalmaztak.

Korábban Jada Pinkett Smith számolt be róla, hogy alopéciával küzd, emiatt rövidre vágatta haját, amiből az ominózus Oscar-gála botrány is kikerekedett egy éve.

Forrás: dailymail.com
Borítókép forrása: Northfoto