Barion Pixel Ismét szólókarrierbe kezd az ABBA énekesnője, Agnetha Fältskog – Coloré

Ismét szólókarrierbe kezd az ABBA énekesnője, Agnetha Fältskog

2023. 08. 29.

Nemrégiben új lemezzel jelentkezett minden idők egyik legismertebb együttese, az ABBA, s egyik énekesnője, Agnetha Fältskog most ismét szólólemezre készül!

Az ABBA minden idők egyik legsikeresebb zenekara. Bár két énekesnő volt, Agnetha Fältskognak sokkal több szóló része volt a dalokban, s most úgy döntött, hogy egyedül is kiad egy lemezt, ami immáron a hatodik önálló albuma lesz.

Bár a nemrégiben kiadott új ABBA-lemez után a rajongók reménykedtek abban, hogy újra összeáll a legendás négyes, nem így történt, hiszen a siker ellenére Agnetha szólókarrierre vágyik. A 73 éves énekesnő nemrégiben kötötte meg lemezszerződését, melytől sokat remél, hiszen pár hónapja ez a kiadó repítette újra a slágerlisták élére a szintén újrakezdő Kyle Minogue-t.

A dalokat már elkezdték felvenni, s mint egy bennfentes elárulta, valójában az ABBA új lemeze inspirálta az énekesnőt arra, hogy újabb lemezt csináljon egyedül, hiszen a stúdiózás minden pillanatát imádta. Sokáig dolgozott új dalokon, s ezek közül több is készen áll arra, hogy kiadják.

Agnetha Fältskog és az ABBA egyesülése

Az 1972-ben alakult csapat az 1974-es Eurovízión tűnt fel, és a rendezvény legnagyobb sikerét könyvelték el a Waterloo című dalukkal. Kereken tíz évig dolgoztak együtt, ami alatt számtalan emlékezetes dal született meg. A 2021-ben megjelent Voyage című új albumokat világszerte várták a rajongók, s hozzá igazán egyedi show-t is láthattak a szerencsések. Különleges technikával ugyanis a csapat saját avataraként (abbataraként) lépett színpadra, így úgy voltak láthatóak, ahogyan mind emlékszünk rájuk: pont olyanok voltak, mint a ’70-es években.

Agnetha Fältskog az ABBA után szólóban folytatja, és hatodik lemezét készíti / Kép forrása: Dave J. Hogan / Getty Images
Agnetha Fältskog az ABBA után szólóban folytatja, és hatodik lemezét készíti / Kép forrása: Dave J. Hogan / Getty Images

A technika kifejezetten a banda miatt készült, és hatalmas sikert aratott. Elmondások szerint csak az első pillanatokban volt különös érzés, hogy nem az eredeti tagokat látják a színpadon, de a dalok továbbra is annyira magával ragadóak, hogy egy idő után nem számít, hogy amit az ember lát az csupán ,,varázslat”. Az elsöprő siker miatt végül a koncertet az eredeti 2022. decemberi végdátumról 2023. novemberére hosszabbították meg.

A rajongók Agnetha új lemeze ellenére reménykednek, hogy a 2024-es Eurovízión, a Waterloo 50. évfordulóján ismét összeáll a nagy csapat.

Forrás: Gold Radio.

Nyitókép forrása: Getty Images

0 /eletmod/sztarok/abba-agnetha-faltskog/