A nap híre: Jön az Óz, a csodák csodája remake

Ma lett hivatalos, hogy jön a musical remake filmje!

Borítókép forrása: YouTube

82 éve, 1939-ben mutatták be a világ egyik leghíresebb musical filmjét, az Óz, a csodák csodáját, amely azóta a filmklasszikusok egyik legnagyobbikává nőtte ki magát zseniális rendezésével és a nagyszerű színészi játékoknak köszönhetően.

Az eredeti alkotás rendezését Victor Fleming, Richard Thorpe és King Vidor jegyezte, a főszereplő pedig a legendás színésznő Judy Garland volt, akit Dorothy karaktere tett világszerte ismertté. Bár 2013-ban készült ugyan egy előzmény film, amely az Óz, a hatalmas címet kapta, a New Line stúdió úgy döntött, hogy új külsőt ad az alkotásnak és tető alá hozza a remake változatát. A készülő film rendezését Nicole Kassell (Watchmen, The Woodsman) nyerte meg, aki egy vele készült interjúban árulta el az érzéseit:

„Hihetetlen nagy megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhattam a Temple Hill és a New Line csapatához, hogy ezt a zseniális klasszikust újra álmodva a filmvászonra vigyem. Az 1939-es musicalen nőttem fel, így egyszerre vagyok izgatott és rémült a feladattól.”

A rendezőnő hozzátette, hogy a film mondanivalója talán sosem volt ennyire időszerűbb, hiszen az emberek a pandémia miatt teljesen reményvesztettek lettek. Sokan tartanak tőle, hogy teljesen át lesz írva az eredeti történet, de a készítők ígéretet tettek, hogy a remake mindössze a látványvilágában és a szereplőkben lesz más.

Forrás: Variety

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Gyökerestül megváltozott az élete a Squid Game 77 éves sztárjának