Barion Pixel A Harry Potter-filmek színésznője evészavarairól is ír könyvében – Coloré

A Harry Potter-filmek színésznője evészavarairól is ír könyvében

2021. 10. 21.

A különc Luna Lovegoodot alakító brit színésznő, Evanna Lynch az E!-nek adott egyik interjújában is érintette a témát.

A harmincéves színésznő mindig is jól használta a rivaldafényt, például a számára fontos társadalmi ügyek szolgálatába állította. Tizenegy éves korában, még azelőtt alakult ki nála az evészavar, hogy szerepet kapott volna a sikeres franchise-ban, anorexiája miatt egy ízben kórházi kezelésre is szorult. Épp ezért tartja rendkívül fontosnak az érzékenyítést és a figyelemfelhívást ezzel kapcsolatban, mi több, sokszor beszél a betegség mentális hatásairól is.

Evanna Lynch
Forrás: Northfoto

Bár ma már szerencsére nem küzd evészavarral, úgy tartja, hogy valamilyen formában mindig is az élete része lesz. „Évek óta úgy étkezem, mint egy egészséges ember” – mesélte. „Nemrég valaki megkérdezte tőlem, hogy ez olyan, mint az alkoholizmus, ahol attól kezdve kerülnöd kell az alkoholt? Hát, nem igazán, mivel enni mindig kell.” Arról is beszélt, hogy a gyógyulás folyamata nem mindig egyszerű, egyenes út, és sokáig nem hitte, hogy valaha képes lesz lezárni ezt a történetet. Lynch erről, és az anorexia elleni harcról is ír idén ősszel megjelent memoárjában, amely a The Opposite of Butterfly Hunting: The Tragedy and The Glory of Growing Up (szabad fordításban A lepkevadászat ellentéte: a felnőtté válás tragédiája és dicsősége) címet viseli.

A könyvből megjelent egy rövid kivonat az Irish Timesban, amiben a szőke színésznő arról számolt be, hogy betegsége legsötétebb időszakában nem egyszer kellett megküzdenie a halálvággyal is.

Kiemelte egyébként azt is, hogy nagyon hálás a könyvek szerzőjének, J.K. Rowlingnak, amiért mindvégig támogatta őt azáltal, hogy bármikor fordulhatott hozzá segítségért.

Forrás: Mirror