Barion Pixel 10 dolog a születésnapos szívtipróról, Colin Farrellről – Coloré

10 dolog a születésnapos szívtipróról, Colin Farrellről

2021. 05. 31.

Következő filmjében Batman ikonikus ellenfelévé, Pingvinné fog változni a születésnapos Colin Farrell, aki botrányai után emlékezetes alakításaival írta be magát a hollywoodi filmtörténelembe. Íme, tíz dolog, a ma 45 éves ír szívtipróról!

Eleinte a balhés színész, később a nőcsábász címkét akasztotta rá Hollywood és a bulvárlapok, az évek folyamán azonban láthattuk, milyen tehetség lakozik benne. Olyan filmekben láthattuk , mint az In Bruges (Erőszakik), A homár, A hét pszichopata és a sicu, az Úriemberek, a Daredevil, a Legendás állatok és megfigyelésük vagy a Különvélemény.

Colin Farrell
Forrás: northfoto.com
  • Ő Írország egyik legnagyobb büszkesége Hollywoodban, karöltve Liam Neesonnel, Michael Fassbenderrel és Jamie Dornannal.
  • Édesapja hivatásos focista volt, fiát is erre a pályára szánta, és a kis Colin 14 éves koráig erre is készült.
  • A kilencvenes években majdnem csatlakozott a Boyzone nevet viselő fiúegyütteshez, amikor egy klubban a producer leszólította, hogy menjen el egy meghallgatásra. De csak azért majdnem, mert a castingon csúfos kudarcot vallott, és George Michael Careless Whisperjét nem épp a legjobb formájában sikerült előadnia.
  • Sokan emlékszünk botrányaira, és arra is, hogy a kétezres évek elején bizony megjárta a rehabot a kábítószerek és az alkoholfogyasztás miatt – azt viszont már kevesebben tudják, hogy saját döntés volt a kijózanodás, és a színész 2006 óta józan. 2012-ben megint ellátogatott egy ilyen központba Arizonában, de nem azért, mert visszaesett volna. Elmondása szerint érezte, hogy nem jó irányt kezd venni az élete, és mintegy megelőzésként jutott erre a döntésre.
  • Mindig is példaképének tekintette Al Pacino-t, így gondolhatjuk, mekkora öröm volt számára, amikor 2003-ban a színészóriás oldalán játszhatott a Beavatás című thrillerben. Ezt már csak tetézni tudta, hogy a forgatás végeztével Pacino generációjának legjobb színészének nevezte őt.
colin farrell, nagy sándor
Forrás: northfoto.com
  • Nem szerette a Nagy Sándor-beli alakítását, és ha valamit újraforgatna karrierjének filmjei közül, ez lenne az. Nem csoda hát, hogy 2005-ben az Oscar-díj ellenpólusának tartott Arany Málna-díjra is jelölték, mint a legrosszabb alakítást nyújtó színészt.
  • Nagy szívtipró hírében állt, az említett film premierjére például Britney Spearst vitte el, de hírbe hozták az évtizedek folyamán több tucat nővel, melyek között ott volt Lindsay Lohan, Angelina Jolie és Demi Moore is.
  • Két kisfia van, James 2003-ban, Henry 2009-ben született. A nagyobbik fiú egy ritka genetikai betegségben, az úgynevezett Angelman-szindrómában szenved. Ennek a betegségnek a szószólójává és nagykövetévé vált Farrell, és rendszeresen jótékonykodik a hasonló helyzetben lévő családok számára.
  • Nagy valószínűséggel ő volt a legendás Elizabeth Taylor egyik utolsó kapcsolata, mivel egy-másfél évet együtt töltöttek a színésznő 2011-es halálát megelőzően. Farrell azóta is szeretettel beszél róla, a temetésén pedig egy verset olvasott fel tiszteletére.
  • Pár éve a Graham Norton-showban elmondta, hogy szerinte neki voltak a legrosszabb frizurái a filmvásznon, és ha megnézzük a szerepeit, hát, lehet, hogy van benne valami. És itt nem azokra gondolt, amikor szándékosan csúfították el a karakterét, mint például a Förtelmes főnökökben