Barion Pixel Vajon vállalkozásként jó ötlet egy mobilházzal elindulni? (X) – Coloré

Vajon vállalkozásként jó ötlet egy mobilházzal elindulni? (X)

2024. 04. 12.

A legtöbb vállalkozás igényel valamilyen fizikai helyet, székhelyet, boltot, irodát vagy raktárat, esetleg ezek valamilyen kombinációját ahhoz, hogy el tudjon kezdeni működni. Ez azonban komoly költséget is jelent, amit az indulásnál egyáltalán nem egyszerű előteremteni.

Ahelyett azonban, hogy ilyen esetben egyszerűen csak feladjuk az álmainkat, azt is megtehetjük, hogy racionálisan átgondoljuk a lehetőségeinket, s olyan megoldást választunk, amely megvalósítható.

Alternatív ötletek

Amennyiben az egyik legkomolyabb akadály a vállalkozásunk talpra állítása előtt az, hogy egész egyszerűen nincs helyünk hozzá, viszont nem tudunk havi szinten vagyonokat költeni a bérlésre sem, akkor jó ötlet megnézni az EcoModul mobilház kínálatát is.

Annak ellenére, hogy ezeket sokan inkább csak nyaralóként vagy hétvégi kisházként tudják elképzelni, abszolút alkalmasak arra, hogy más szerepet töltsenek be. Nézzük is meg, hogy miért!

Kedvező ár és gyors kivitelezés

Ha ingatlant akarunk vásárolni, ma már egy kis lakásnál is komoly kiadással kell számolnunk, ráadásul egy iroda esetében egyáltalán nem lényegtelen az sem, hogy milyen a környezet, mennyire tudjuk kulturáltan fogadni az ügyfeleinket, vásárlóinkat, érdeklődőinket. Másik lehetőség a már említett bérlés lehet, ám ebben az esetben is mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha valóban rendes helyet akarunk.

Amennyiben nem kell ragaszkodnunk ahhoz, hogy a központban legyen a vállalkozásunk székhelye, akkor gondolkodhatunk abban is, hogy jóval kisebb összegért vagy bérbe veszünk vagy megvásárolunk egy kisebb kertet, s erre telepíttetünk egy mobilházat.

Ez egy hagyományos építkezéshez képest elenyésző beruházással jár, illetve nagyon rövid idő alatt kivitelezhető, és még bérlés esetén is egész más kiadással kell számolnunk az irodabérléshez képest.

Igényes megjelenés, exkluzív környezet

A saját telken egy olyan területet alakíthatunk ki, amely esztétikus, és emellett a napjainkban amúgy is népszerű és erősen jelenlévő környezetbarát szemlélethez is jól illeszkedik, így nagy valószínűséggel jó benyomást tehetünk vele az ügyfeleinkre is, ami előnyös lesz az üzletkötés szempontjából. Nemcsak a kert lehet exkluzív!

Jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy az EcoModul mobilházak modern és kiváló minőségű kivitelben készülnek. A szépen megvalósított részletek a hatalmas üvegfelületekkel és a mutatós burkolattal együtt esztétikus és prémium megjelenéssel ruházzák fel az épületet.

Természetesen hőszigeteléssel is rendelkeznek, ezért valóban egy négy évszakos könnyűszerkezetes ingatlanról van szó az esetükben, amelyet egész évben komfortosan és energiahatékonyan tudunk működtetni.

Ha pedig idővel áthelyeznénk a székhelyünket, az sem jelent majd problémát. Amennyiben a konténerház rögzítése talajcsavarokkal történt, költözéskor egyszerűen magunkkal tudjuk vinni, pontosabban az új helyszínre tudjuk szállíttatni, ahol aztán ugyanúgy a rendelkezésünkre állhat majd, mint addig.