Barion Pixel Új szakmát tanulnál? Segítünk dönteni! (X) – Coloré

Új szakmát tanulnál? Segítünk dönteni! (X)

2024. 01. 10.

Van, hogy az ember megreked az élete egy pontján, nem találja a helyét, valami újdonságra vágyik. Sokan ilyenkor utazgatni kezdenek, de ha erre nincs módod, az is lehet egy megoldás, hogy új szakmát szerzel, vagy egy új hobbiba fogsz, amiben majd kiteljesedhetsz.

Nem feltétlenül kell sok időt és energiát áldozni arra, hogy kitanulj valamit. A The Bright Academy online tanfolyamai között számos olyat találsz, amely könnyedén és gyorsan elvégezhető, ráadásul ezek a képzések megfizethető áron érhetők el!

Hogy mi alapján válassz közülük? Mutatunk pár hasznos szempontot, ami segíthet a döntésben!

1. Milyen módon szeretnél dolgozni a későbbiekben?

Sokan azért nem szeretik már annyira a munkájukat, mert nagy energiával jár elvégezni azt. Lehet, hogy órákon keresztül kell utazni, mire beérsz a munkahelyedre, lehet, hogy az irodában lévő munkatársak zavarnak állandóan a koncentrálásban – mindez kimeríthet.

Az introvertáltak például szívesebben dolgoznának otthonról, mert fárasztó nekik az a sokféle inger, ami nap mint nap éri őket a munkahelyükön. Mások egyre nehezebben tűrik, hogy – az olykor fiatalabb főnökök – parancsolgassanak nekik, és inkább saját vállalkozásba kezdenének.

Gondold át, téged mi zavar a jelenlegi munkádban, és hozd meg az elhatározást, hogy változtatsz ezen. Válhatsz szabadúszóvá, de maradhatsz beosztott is, csak egy másik cégnél, a döntés rajtad áll!

2. Milyen a habitusod? Milyen a munkamódszered?

Fontos tudnod a váltás előtt, hogy milyen módon működsz. Ehhez jól kell ismerned magad, rálátni az erősségeidre és a hibáidra is. Mit szeretsz jobban? Az előre meghatározott, szisztematikusan elvégzendő feladatokat vagy inkább az olyanokat, amelyekhez kell némi kreativitás?

Követed a parancsokat gondolkodás nélkül, mert az a biztos, vagy inkább szereted megkérdőjelezni a dolgokat? Mennyire vagy képes kiállni magadért? Mennyire vagy kockázatvállaló?

Ha esetleg saját vállalkozás indításán gondolkozol, akkor jó, ha rendelkezel vállalkozói szemlélettel, nem ijedsz meg a kihívásoktól. Ha pedig alkalmazott maradnál, akkor is tudnod kell, mi az, amiben jó vagy.

Az önismeret a váltáshoz elengedhetetlen, de a The Bright Academy (röviden TBA) oldalán ehhez is találsz hasznos anyagokat a Készségfejlesztő és önfejlesztő tanfolyamok között.

3. Mekkora fizetésre számítasz?

Fontos lehet még annak a meghatározása is, szeretnél-e több bevételt elérni az új munkáddal. Ha igen, akkor olyan szakmát érdemes kitanulnod, amelyek jelenleg jól fizetnek. Sok IT-képzést hirdet a TBA is, nagyon népszerű például a webdesigner vagy a grafikus tanfolyam, de akár még a Python programozás alapjait is elsajátíthatod itt.

Ha pedig nincs különösebb célod a tanulással, csak egy új hobbit keresel, amely kimozdít a szürke hétköznapokból, akkor is jó helyen jársz: az oldalon találsz például fotós kurzust, lakberendező tanfolyamot, de még nyelvi képzéseket is.

Kezdj neki bátran az önfejlesztésnek, tégy azért, hogy az életed ismét vidám és célokkal teli legyen!