Barion Pixel Milyen pályázatok érhetők el az állattartás terén 2024-ben? (X) – Coloré

Milyen pályázatok érhetők el az állattartás terén 2024-ben? (X)

2024. 05. 09.

A pályázatok a vállalkozók kedvenc konstrukciói közé tartoznak – már persze, ha elnyerik őket. Az állattartás terén tevékenykedők is szerencsés helyzetben vannak az idei évben, legyen szó baromfi-, sertés-, szarvasmarha-, juh- vagy kecske-, illetve egyéb állat tartásáról, a telepek korszerűsítése ugyanis elérhető közelségben van, méghozzá pályázati forrásból. Az ÁTK-s – Állattartó Telepek Korszerűsítése – pályázatok pedig óriási potenciállal bírnak az üzleti fejlődés szempontjából.

A Bihar-Express Kft. mezőgazdasági alkatrészek, gépek, valamint állattartási eszközök forgalmazásával foglalkozik, de csapatuk teljes körű ügyintézést és szervizelést is vállal. Így például az ÁTK-s pályázatok terén is rendelkezésre állnak szakembereik – az általuk forgalmazott termékek pedig egytől egyig beleillenek ezekbe a forrásokba.

Az állattartással kapcsolatos pályázatok alapvető célja

Az Állattartó Telepek Korszerűsítésére – ÁTK – kiírt 2024-es pályázatok elsődleges célja a hazai állattartó gazdaságok versenyképességének növelése és a hozzáadott érték termelésének fokozása új, innovatív és környezetbarát, valamint fenntartható technológiák elterjesztésének népszerűsítése által. Ezáltal teljesen új állattartó telepek is létrehozhatóvá válnak, a társadalom és a piaci szereplők pedig széles körben koncentrálhatnak az energiafelhasználás csökkentésére, valamint az erőforrások hatékonyabb alkalmazására egyaránt.

ÁTK-s pályázatok 2024-ben

Az ÁTK-s pályázatokhoz számos tevékenység tartozik, ideértve az állattartó telepek építését, bővítését és korszerűsítését, illetve az állategészségügyi, takarmányozási és termékelőállítási folyamatokhoz kapcsolódó technológiák beszerzését és fejlesztését.

Kik nyerhetik el a pályázatokat?

A jogosultak köre magában foglalja azokat a mezőgazdasági termelőket, akik megfelelnek a kiírt feltételeknek, például bizonyítani tudják, hogy a megelőző üzleti évben legalább 10.000 eurós STÉ-üzemmérettel rendelkeztek, valamint az árbevételük legalább 40%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

A pályázat menete

A pályázatírás során természetesen elengedhetetlen az alapos előkészület és tervezés, amibe beletartozik az előzetes költségvetés-készítés és a különböző szakmai inputok összegyűjtése is. A sikeres pályázatok növelhetik a férőhelyet, a vállalatok digitalizálódhatnak és részt vehetnek a minőségrendszerek fejlesztésében is.

A pályázatokkal kapcsolatban a Bihar-Express Kft. szakemberei tudnak további információkkal szolgálni, valamint a cég által forgalmazott termékekről részletes ismertetőt is lehet kapni – legyen szó trágyaszóróról, takarmánykiosztó kanálról, kaszáról, rakodóeszközről vagy traktorról.