Barion Pixel Első nap az irodában? – Coloré

Első nap az irodában?

2020. 12. 30.

Ezt tedd, ha jó benyomást szeretnél az első munkanapodon! 6 biztos tipp a jó induláshoz!

Érkezz korán

Lehet, hogy ez nem egy újdonság, de sokan nem teszik meg. Öt-tíz perccel korábban érkezve időt adsz az eligazodásra az új helyen- vagy ha szükséges, a mosdó meglátogatására, de mégsem olyan korai, hogy túl lelkesnek tűnj. Annak biztosítása érdekében, hogy korán érkezhess, adj magadnak több időt a reggeli készülődésre és az úti cél elérésére. Ha lehetséges, fontold meg a teljes utat a csúcsforgalom idején, hogy megszokd az útvonalat, és segítsen felkészülni az ismeretlen helyzetekre – javasolja Teri Hockett, karrierszakértő.

karrier4

Legyél lelkes, de ne túlzottan

Nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt az új szerep megvalósítása és az irodai ökoszisztéma egyensúlyának fenntartása között. Nem akarsz bejárni és összezavarni a benti helyzetet, de nem akarsz a háttérben sem maradni. Az etikettszakértő, Rosalinda Oropeza Randall azt javasolja, hogy próbáld kiegyensúlyozni az energiát és a lelkesedést az alázattal az első napon az új szerepedben, hogy elkerüld azt, hogy arrogánsak gondoljanak. Te csak tanulni szeretnél!

Kerüld a régi munkahelyed emlegetését

Nehéznek tűnhet nem összehasonlítani az új és az imént otthagyott munkádat, de mindenképpen ellen kell állnod a késztetésnek. Bár azt gondolhatod, hogy hozzáadott értéket mutat és bemutatja a referenciáidat, amikor a korábban végzett munkádról beszélsz, valójában azt kockáztatod, hogy tudálékos benyomást keltesz. Úgy tűnhet, hogy nem vagy csapatjátékos, vagy esetleg, hogy a régi munkád miatt panaszkodsz. Összehasonlítások helyett csak említs hasonlóságokat, amikkel támogathatod az új csapatod.

Készíts rengeteg jegyzetet

Bár az írószerek valamilyen formája elérhető lesz az új irodában, nagyszerű ötlet, hogy az első nap egy kis jegyzetfüzetet és tollat ​​viszel magaddal fontos jegyzetek feljegyzése céljából. Ne szégyelld magad olyan információkat rögzíteni, amelyekről később tudod, hogy hasznosak lesznek, például a nevek és a jelszavak – és hogyan találhatod meg a legközelebbi mellékhelyiséget. Valószínűleg az első napon szembesülsz az új infók egész áradatával, így a jegyzetek készítése remek módja annak, hogy a dolgokkal lépést tarts. Ráadásul a kutatók úgy vélik, hogy a kézzel írott jegyzetek könnyebben megmaradnak a fejben, beleértve munkatársainak nevét is.

Figyelj a testbeszédedre

Valószínűleg olvastad, hogy a testbeszéd fontos az állásinterjúknál, de értékes eszköz lehet a maradandó benyomás kialakításában is, amikor új munkahelyen kezdesz. Első napodon ügyelj az erőteljes testbeszéd közvetítésére – gyakran mosolyogj és nézz az emberek szemébe beszélgetés közben. És tegyél meg mindent annak érdekében, hogy elkerüld a negatív testbeszédet, például ásítást, homlokráncolást vagy zsebre tett kézzel állást.

Legyél pozitív és mutasson érdeklődést

Amikor új munkakörben kezdesz, általában vannak irodai hierarchiák és munkahelyi dinamika, amelyek között meg kell tanulnod navigálni, és mivel valószínűleg sok új emberrel ismerkedsz meg az első napon, fontos, hogy jó első benyomást kelts. Az egyik legfontosabb módszer a pozitív hozzáállás közvetítése mindenkinek, akivel találkozol.

Kép forrása: pexels.com