Barion Pixel A Szex és New York ikonikus 4 karaktere valójában négy csillagjegy csoportot testesít meg – Coloré

A Szex és New York ikonikus 4 karaktere valójában négy csillagjegy csoportot testesít meg

2023. 06. 22.

Ha felfedezünk hasonlóságokat a főszereplők és magunk között, az nem a véletlen műve, hiszen egy-egy csillagjegyet jelenítenek meg fő tulajdonságaik.

A Szex és New York sorozat egy ikonikus korszakot teremtett a televíziózás történetében és teljesen újra definiálta a szingliséget, a nők tabu témáit pedig ledöntötte és arra ösztönözte a fiatal felnőtteket, hogy vállalják fel önmagukat, kudarcaikat, tévedéseiket és persze szexuális vágyaikat is.

Carrie, Miranda, Charlotte és Samantha négy karakter, akik egymástól nem is különbözhetnének jobban, mégis a legjobb barátnők voltak. Lássuk be, erre a valóságban kevés esély lenne, de a képernyőn mesterien működött. A négy női típus pedig négy csillagjegy alapjait és motívumait hordozta, ezért szerettünk velük annyira azonosulni.

csillagjegy
Forrás: HBO/Getty Images

Samantha Jones – Tűz jegyek

A szexcentrikus Samantha testesíti meg a tűzjegy-hitvallást, mivel lényegében ő ennek az elemnek a védőszentje: szenvedélyes, hevesen védelmező, és hajlamos a túlzásokra. Minden Kos, Oroszlán és Nyilas csillagjegyű felfedezhet magában némi Samanthát. „Mondd azt egy férfinak, hogy ki nem állhatod, életed legjobb szexét fogod átélni. De mondd neki: Szeretlek; valószínűleg soha többé nem látod.”

Miranda Hobbes – Föld jegyek

Két lábbal a földön. Miranda forgatja a szemét Carrie Big-gel kapcsolatos vágyálmainak láttán, hihetetlenül keményen dolgozik, hogy mindent megszerezzen és elérjen, de ami a legfontosabb, Steve-nél köt ki, amint megtanulja elfogadni, hogy mint mindenki, ő is tökéletlen.

csillagjegy
Forrás: HBO/Getty Images

Carrie Bradshaw – Légi jegyek

Az írói pályafutásától kezdve szellemes humorán át a kapcsolatok kezeléséig Carrie a levegő vezérelt viselkedés tankönyvi példája. Remekül bánik a szavakkal, de küzd, ha logikus cselekedetekről van szó. Az Ikrek csillagjegyűekhez hasonlóan az ő ajándékai is mindenkit elbűvölnek. Mint egy Mérleg, vonzódik a gyönyörű (és drága) tárgyakhoz. És mint egy Vízöntő, teljesen önmaga marad.

Charlotte York – Víz jegyűek

A prűd karakter hordozza magában a földi jegyek bizonyos elemeit is, de sokkal inkább víz. Késztetést érez, hogy érzelmei kinyilvánításáért bocsánatot kérjen. Hisz a lelki társa megtalálásában, kissé zárkózott, és nem szégyelli, hogy ragaszkodik szüntelen optimizmusához a szerelem és a randevúzások terén. „Átkozom a napot, amikor megszülettél!” mondata egyértelműen egy Skorpió megnyilvánulása.

Borítókép forrása: Richard Corkery/Getty Images