Ez a szeretetnyelved a csillagjegyed szerint

2023. 06. 09.

Dr. Gary Chapman, az Öt szeretetnyelv könyvsorozat szerzője szerint az emberek öt módon fejezhetik ki kötődésüket.

A 12 csillagjegy különböző módon reagál a szerelemre és a szeretetre, és másként is fejezik ki érzelmeiket a számukra fontos személyek irányába. Az öt szeretetnyelv a következő:

Elismerő szavak

Az elismerő szavak verbális megerősítést nyújtanak a szeretett személy számára. Az elismerés vonatkozhat az illető személyiségére, külsejére vagy valamely cselekedetére, amelyet értünk vagy másokért tett.

Ide tartoznak: Ikrek, Rák, Mérleg, Vízöntő, Kos

szeretetnyelv, csillagjegy
Forrás: Unsplash

Minőségi idő

A minőségi idő azt jelenti, hogy osztatlan figyelmünkkel tiszteljük meg partnerünket. Lehet egy közös séta is, feltéve, hogy az együttlét a lényeg, nem csupán a mozgás. A minőségi idő azt fejezi ki, hogy szeretünk együtt lenni.

Ide tartoznak: Rák, Szűz, Bak, Halak, Bika csillagjegyek

Ajándékozás

Sokan akkor érzik leginkább a szeretetet, ha ajándékot kapnak. Az ajándék azt fejezi ki számukra, hogy partnerük gondolt rájuk akkor is, amikor éppen nem voltak együtt. A figyelmesség a lényeg, nem az ajándék anyagi értéke.

Ide tartoznak: Oroszlán, Nyilas, Bika csillagjegyek

ajándék
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Testi érintés

Az elfogadott érintés szeretetet fejez ki, míg a nem helyénvaló kontaktusok sértőek vagy irritálóak lehetnek. A testi érintés érzelmi energiát közvetít azok számára, akiknek ez a szeretetnyelvük.

Ide tartoznak: Skorpió, Nyilas, Kos csillagjegyek

Szívességek

A cselekvés mozgatja őket, az, hogy tettekkel fejezzék ki érzelmi kötődésüket a másik felé. Ha azt akarjuk, hogy érezze törődésünket, figyeljük meg, milyen segítségre vágyik, majd tegyük azt rendszeresen. Nem elég mondani nekik, hogy “szeretlek”, ők cselekvő bizonyításra vágynak.

Ide tartoznak: Ikrek, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Bak, Vízöntő, Halak csillagjegyek

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix