Barion Pixel Szerencsét hozó tárgyak – Mik ezek, és miért van rájuk szükségünk? – Coloré

Szerencsét hozó tárgyak – Mik ezek, és miért van rájuk szükségünk?

2023. 04. 24.

A szerencsét hozó tárgyak sokaknál a mindennapok részei, amelyek számtalan formában megjelenhetnek. Kérdés azonban, hogy miért gondoljuk egy-egy dologról, hogy szerencsét hozhat nekünk, és hogy valóban ellátja-e a feladatát.

Sokan gyűjtenek szerencsét hozó tárgyakat, és remélik tőlük, hogy könnyebbé teszik a mindennapokat, vagy éppen segítséget nyújtanak egy állásinterjún, egy játékban vagy egy randin. Függetlenül attól, hogy van-e éppen nálunk valami, akár egész életünkben emlékszünk egy-egy jobb napunkra, különösen akkor, ha úgy gondoljuk, hogy a szerencse is velünk volt az események létrejötténél.

Gondolhatjuk, hogy a szerencse rajtunk kívül álló okok miatt következik be, és erre számtalan példa van: megnyerjük a lottót, összefutunk a kedvenc sztárunkkal vagy éppen késésben voltunk, és a busz is késik. Nehezen lehetne a szerencse ellen beszélni, hiszen sok esetben valóban nehezen magyarázható, hogy miért alakult épp úgy, ahogy. Valójában azonban matematikai esély is van rá, hogy pont akkor késik a busz, amikor mi, és megeshet, hogy a kedvenc színészünknek is pont arra van dolga, ahol nekünk, de kétségkívül jó érzés egy felsőbb erő számlájára írni ezeket a véletleneket.

Szerencsét hozó tárgyak

Számos kutatás megerősítette, hogy a szerencse sok esetben inkább a pszichológiával van kapcsolatban, mint a véletlenekkel. Ha magabiztosan állunk egy feladat elé, jobb eséllyel pozitív lesz a végkicsengése, de semmi probléma sincs azzal sem, ha nem csak magunkban bízunk. Több sportoló sajátos rituáléval kezd meg egy-egy versenyt, mert ha hisznek a szerencsében, nem szeretnék, hogy bármi azon múljon, hogy nem tettek meg mindent a sikerért – még ilyen szinten is.

Ha magunknál tartunk egy olyan tárgyat, amihez kötődünk, és amiről hisszük, hogy segíti az életünket, azt érezhetjük, hogy van befolyásunk azokra a dolgokra, amelyekre valójában nem minden esetben van. Sokszor hiába felelünk meg minden kritériumnak egy állásinterjún, mégsem bennünket választanak, ám ha hiszünk benne, erőt meríthetünk a tárgyból, amit magunkkal viszünk.

Sokan a négylevelű lóherére esküsznek, míg másoknál egy-egy emléktárgy jelenti a biztos szerencsét, ami általában nem hozzánk, hanem olyanhoz kötődik, aki fontos volt, vagy akitől kaptuk a tárgyat.

Vannak azonban különböző ezoterikus tárgyak, amelyek közül a legendája többnek is évszázadokra nyúlik vissza.

Ilyen például az elefánt, ami Buddhához kapcsolódik, de sokaknál akkor is megtalálható, ha nincsenek ilyesfajta hitbéli kötődéseik. Ha elefántot választanánk, figyeljük meg, hogy lefelé vagy felfelé mutat az ormánya, ugyanis míg a felfelé mutató erőteljesebben vonzza be az energiákat, a lefelé néző orr abban segít bennünket, hogy legyőzzük az akadályokat.

Ha a szerencsét hozó tárgyak közül az elefántra esik a választás, figyeljük meg, merre mutat az ormánya! / Kép forrása: Ramann / Getty Images
Ha a szerencsét hozó tárgyak közül az elefántra esik a választás, figyeljük meg, merre mutat az ormánya! / Kép forrása: Ramann / Getty Images

A különböző kristályok is sokat segíthetnek, ha hiszünk bennük, amelyeket hordhatunk a nyakunkban, a csuklónkon, az ujjunkon, de akár a zsebünkben vagy a kulcstartónkon is!

Ha egy ház falán patkót látunk, biztosak lehetünk benne, hogy szerencsét vár tőle az otthon lakója.

Sokan azonban növényektől várják a szerencsét, és ez nemcsak a lóhere lehet, hanem a pénzfa vagy a bambusz is!

Valójában mindegy, mitől reméljük a változást az életünkben, és azt, hogy szerencsésebbek legyünk, fontos, hogy mi higgyünk benne! Ha hiszünk, már szerencsésnek is mondhatjuk magunkat, és csak megerősít bennünket a pozitív gondolkodásban, ha a számunkra fontos tárgyat magunk mellett tudhatjuk.

Forrás: BBC, The Guardian.

Nyitókép forrása: Unsplash