Barion Pixel Hihetetlen! A modern horoszkópokat valójában II. Erzsébet húgának, Margit hercegnőnek köszönhetjük – Coloré

Hihetetlen! A modern horoszkópokat valójában II. Erzsébet húgának, Margit hercegnőnek köszönhetjük

2023. 11. 17.

Az asztrológia illetve az égi események és bolygó mozgások által nyújtott állítólagos információk tanulmányozása, amelyek megjósolhatják mindennapi életünket, már jóval azelőtt elkezdődött, hogy az ezredfordulón divatba jött volna a horoszkóp.

A modern horoszkópok az 1930-as években, II. Erzsébet királynő húgának, Margit hercegnőnek a születésével kerültek be az újságokba, majd a popkultúrába, ugyanis augusztus 21-i születését követően John Gordon, a Sunday Express brit újság szerkesztője különleges, egyedi történetet akart bemutatni. Megbízott egy híres asztrológust, RH Naylor-t, hogy készítse el az Oroszlán csillagjegyű kis Margit életének jóslatát, így született meg az „Amit a csillagok jósolnak az új hercegnőnek” rovat.

Margit hercegnő, horoszkóp
Forrás: Mike Lawn/Fox Photos/Getty Images

„Az utód eseménydús életre számíthat. A királyi család és a nemzet számára rendkívül fontos események következnek be hetedik évéhez közel.”

– jósolta. És a legbizarrabb módon ez be is következett: Margit 6 éves korában VIII. Edward király lemondott Anglia trónjáról, hogy feleségül vegye Wallis Simpsont, 1936-ban. A döntés azt eredményezte, hogy Margit hercegnő apja VI. György lett a király, nővére pedig a trónörökös, így ő lett a leendő királynő húga.

Margit hercegnő, horoszkóp
Forrás: Lisa Sheridan/Hulton Archive/Getty Images

Az asztrológus és rovatának sikere gyorsan nőtt, Naylor-t felbérelte az újság, hogy írjon heti két rovatot. Az egyik a világ eseményeinek megjóslására fókuszált, a másik pedig az adott heti születésnapokra vonatkozó előrejelzéseket tartalmazta. A szerző végül megváltoztatta heti horoszkópjait, a születésnapok helyett mind a 12 csillagjegyre írt jóslatot, a rovat a “Csillagaid” elnevezést kapta.

Az állatöv 12 csillagjegyét először az ókori Görögországban alkották meg, amikor a ezeket felosztották és egy-egy csillagképekről nevezték el őket az égen való elhelyezkedésük és a nap közötti látszólagos kapcsolatuk alapján. Naylor volt az, aki ezekhez a zodiákusokhoz személyiségjegyeket rendelt. Azóta pedig emberek milliói olvassák a hasonló rovatokat világszerte.

Forrás: Independent
Borítókép forrása: Les Lee/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images