Barion Pixel Csillagjegyek, akikben tombolhat a gyilkos indulat – Coloré

Csillagjegyek, akikben tombolhat a gyilkos indulat

2023. 06. 02.

Az ember ölni tudna az életben maradásért vagy a családjáért. De vajon, melyik csillagjegyekben van meg a legerősebb hajlam, hogy akár vért is ontsanak?

Tekintettel a valódi bűnözés terjedésére, mint szórakoztatásra, valamint a sorozatgyilkosok iránti kulturális vonzalmunkra, amely jól megmutatkozik például az általunk kedvelt sorozatokban, úgy tűnik, mi, emberek, valahol vágyunk a kegyetlenség folyamatos megerősítésére.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

Persze általánosítani nem szabad, de a híres gyilkosok zodiákusait megvizsgálva kimutatható, hogy néhány csillagjegy hajlamosabb lehet a gyilkolásra, mint a többi. Természetesen a szakemberek állítását kell alapul venni: a gyilkost környezeti feltételek határozzák meg, melyek magukban foglalják a pszichológiai diszfunkció korai jeleit, valamint a szexuális vagy fizikai bántalmazással és kábítószerrel/alkohollal tarkított otthoni életet, függőségeket.

A változékony jegyek mindig az évszakok végére esnek, és átalakulást jelentenek, a halál metaforáját, ha úgy tetszik. A változékony jegyek gyors helyzetfelismerő képességükről, kaméleon hajlamukról és a veszélyesen alacsony unalomtűrő küszöbükről ismertek.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

A változékony csillagjegyeket a Merkúr, a Jupiter és a Neptunusz uralja. A Merkúr a gondolati mintákhoz, a kommunikációhoz és a mániához, a Jupiter a bőséghez és a többlethez, a Neptunusz pedig az álmokhoz és a téveszméhez kapcsolódik. Az empátia vagy a lelkiismeret-furdalás hiánya (Neptunusz), a felszínes báj (Merkúr) és a felfújt önértékelés (Jupiter) a pszichopátia jellemzői.

Az Ikrek csillagjegyűek ravasz elmével és kíváncsi képzelőerővel rendelkeznek, ami a legjobb esetben is élénk beszélgetőpartnerré és kreatív gondolkodóvá teszi őket. Híres gyilkos volt Ikrek jeggyel David Berkowitz.

A változékony föld jegy, a Szűz szorgalmas és igényes, megszállottan keresi a részleteket, precíz, zseni módon szűri az információkat, és kijavítanak mindent és mindenkit, akivel kapcsolatba kerülnek. Detektívként, figyelmes szerelmi partnerként és pszichopataként is remekül teljesítenek. Híres gyilkos volt Szűz jeggyel Ed Gein.

A Nyilasok a Jupiter uralma alatt állnak, hajlamosak a túlzásokra és a kalandokra, és eufóriába esnek, amikor kockázatos viselkedésről van szó. Ez megnyilvánulhat poliamor viszonyban, utazási mániában, szerencsejátékosként, vagy sorozatgyilkosként. Hírhedt képviselőjük Ted Bundy.

A Halak hajlamosak engedni, hogy érzelmeik és téveszméik átvegyék az irányítást, és annak legsötétebb kifejezéseként akár hangokat hallhatnak, miközben erőszakos szexuális fantáziákat élnek meg, csakúgy mint Richard Ramirez és az őrült bohóc, John Wayne Gacy.

Borítókép forrása: imdb