Barion Pixel A csillagjegyek és a konfliktus: ki oldja meg hatékonyan és melyik menekül el előle? – Coloré

A csillagjegyek és a konfliktus: ki oldja meg hatékonyan és melyik menekül el előle?

2023. 05. 17.

A csillagjegyek nem egyforma stratégiával fordulnak a konfliktusok irányába. Van, aki logikával és van, aki az érzelmek által akar csatát vívni.

Konfliktusok mindenhol előfordulnak: munkahelyen, családban, baráti kapcsolatokban és szerelmi viszonyokban is. Amikor az első konfliktus ideje eljön egy friss emberi kapcsolatban, akkor mutatkozik meg igazán, ki milyen ember.

csillagjegy
Forrás: Puzzlepix

A konfliktus kezelési módjainkat azonban befolyásolja csillagjegyünk is, hiszen ez egész habitusunkra, személyiségünkre hatással van az uralkodó bolygónk vagy a napjegyünk. Nem minden csillagjegy bírja jól a konfliktust, vannak, akik inkább eloldalognak, mások akkor is harcolnak, ha egyértelmű a vereség. A zodiákusok közül néhány nagyszerű konfliktus megoldó, míg 1-2 kifejezetten gyáva, ha szembe kell menni valakivel.

Az asztrológusok szerint a 3 csillagjegy, amely a legjobban képes a konfliktusok megoldására; a forrófejű Kos, a makacs Bika és a haladó szellemű Vízöntő.

Kos

A Kos bár impulzív, pont ezért nagyszerű ellenfél a vitában, aki gyorsan lefolytatja a dolgokat, nem cipeli a konfliktust. A Kos csillagjegyű emberekkel való konfliktus előnye az, hogy a dolgok gyorsan előkerülnek és kibontakoznak, erős érzelmekkel reagál, de ugyanolyan könnyen el is oszlik a tüze, ha a másik etikusan áll a vitához. A Kos kemény ellenfél, nem szabad személyeskedésnek venni a támadását, az mindig a helyzetnek szól.

Bika

Mivel a Bikát az élvezetközpontú Vénusz uralja, fontosnak tartják a harmóniát és az élvezethez vezető út megtalálását, amelyhez lassan és módszeresen haladnak. Ha konfliktusba futnak, abba beleállnak és nem tágítanak, míg fel nem oldják. A Bikával nyugodtan szabad vitázni és megmutatni neki, hogy a változás, amit a másik fél képvisel, lehet pozitív is. A jegy makacs, de ugyanakkor jó meglátású is.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

Vízöntő

A szívós Vízöntők légi csillagjegyek, ezért hajlamosak elrugaszkodott logikával navigálni a konfliktusokban, mintsem érzelmektől vezérelve. Az innováció-orientált Uránusz uralkodása miatt a Vízöntő meg tud másokat hallgatni, észérvekkel meggyőzhető, nyitott és nem vesz személyes sértésnek vitában elhangzó dolgokat.

Borítókép forrása: Unsplash