Barion Pixel A 12 csillagjegy és az őket megtestesítő Barbie-film karakter – Coloré

A 12 csillagjegy és az őket megtestesítő Barbie-film karakter

2024. 01. 22.

A nagy sikerű Greta Gerwig Barbie film letarolta a rajongókat és Hollywoodot, így nem kellett sokat várni, hogy a csillagjegyeket összepárosítsák a tipizált baba személyiségekkel.

A Barbie babákkal közös emlékeink többnyire azokról a karakterekről és archetípusokról szólnak, amilyennek mi elképzeltük őket. Ezt a Barbie-film csúcsra járatta, mindenféle jellemű, színű, kvalitású Barbie megjelent a furától a tipikus szőkén át az elnökiig, sőt, a Kenek is elég sok sztereotípiát bemutattak. Vajon melyik szereplő melyik csillagjegynek felel meg leginkább?

barbie, csillagjegy
Forrás: HBO Max

Kos

Az ügyvéd Barbie. Ez a tűz jegy bölcsen előadja véleményét és gondolatait, ha egy ügy mindkét oldalát látja, és erős az igazságérzete. Amikor a Kos szenvedélyesen rajong egy témáért, mindent belead, hogy igazolja azt.

Bika

A terhes Midge karaktere, akit kivontak a forgalomból. A szívére hallgat, nem inog meg, két lábbal a földön áll és 100%-ig hűséges barátaihoz és szeretteihez, akár csak a Bika csillagjegy.

Ikrek

Író Barbie, aki imád kreatív lenni, de kommunikálni is. Cserfes alkotási vágya a könyvekben ölt formát, amelyek szórakozást adnak másoknak.

Rák

Sellő Barbie, mi más. A víz jegyet a Hold uralja, akárcsak a hableányokat. Különlegesek, erős empaták és gondoskodnak arról, aki közel áll hozzájuk.

Oroszlán

Elnök Barbie. A vezéregyéniség és rivaldafényt is élvező Oroszlánok szeretik, ha irányíthatnak, ha központi szerepet tölthetnek be, de igyekeznek igazságosak maradni.

Szűz

Ő lenne a Pulitzer-díjas riporter Barbie, aki precíz, imád nyomozni, tételesen felépíti a teóriákat és mindent kinyomoz. Rajong a részletekért és semmi sem kerülheti el a figyelmét.

Mérleg

Az igazságosság és harmónia csillagjegyeként a Mérlegekhez egyértelműen a bíró Barbie kapcsolható. Pontosan ismerve Barbie Land szabályait mindenkinek méltányos helyzetet teremtenek egy konfliktusban, gondos mérlegelés után.

Skorpió

A sötét csillagjegy éles elméje, gyors gondolkodása, átalakító képessége orvos Barbie-val azonos. A szenvedély, odaadás és titoktartás megtestesítői.

Nyilas

A diplomata Barbie-t a béke és kedvesség hatja át, globálisan szemléli a problémákat, bájos és egyenes, képes képviselni mások érdekeit és szeret szabadon dönteni. Ilyenek a Nyilasok is.

Bak

Nobel-díjas vagyis fizikus Barbie. A Bakok is mindenben képesek sikereket elérni, amihez az eszük és a szívük húzza őket. Mindig sok erőfeszítést tesznek, a legjobbat és legtöbbet adják magukból a céljaik eléréséhez.

Vízöntő

Furcsa Barbie. Harcolnak a jogokért, mindent jobbá akarnak tenni, nem félnek ebben felvállalni magukat, akkor sem, ha ezért több oldalról kapják a negatív dolgokat. Messze menőkig képviselik elveiket, sokszor kilógnak a sorból.

Halak

Sztereotip Barbie. A szőke ciklon, maga a nagybetűs Barbie-baba. Csupa fantázia és csillogás, szereti a szépet, kedves és odaadó másokkal, kicsit naív is. Álmodozó természete nagyban hasonlít a Halak csillagjegyhez.

Borítókép forrása: HBO Max