A ragaszkodó és a szabadelvű csillagjegyek kapcsolata halálra van ítélve?

2021. 03. 23.

Bizonyos jegy szülöttei végtelen függetlenséget igényelnek, míg mások állandó együtt lennének.

manouchehr hejazi QeoXkIesiCo unsplash
Borítókép forrása: unsplash

Ha két ilyen összekerül, annak katasztrófa is lehet a vége. Te melyikbe tartozol?

Az asztrológia nemcsak arra jó, hogy kiderítsük, melyik személyiségjegyünk miért olyan domináns, vagy miért nem tudjuk elérni a kitűzött célokat, esetleg arra, hogy megtudjuk, milyen másik csillagjegy illik hozzánk, hanem arra is, hogy a más meglévő párkapcsolatok esélyét megjósoljuk. Léteznek nagyon ellentétesen működő állatövi jegyek, ami ellen nehéz tenni, mert ez az esszenciájuk. Vajon mi ilyenkor a teendő? Fel kell adni vagy meg kell próbálni összecsiszolódni, hisz a szerelem mindent legyőz?

A függetlenségre vágyó jegyek a Tűz és a Víz szülöttei, de ide sorolható a Bak is. Persze vannak köztük eltérések, de bármilyen ragaszkodó is egy Kos, egy Oroszlán, Nyilas vagy egy Skorpió, igénylik a személyes teret, a magánszférát, az énidőt, mert rengeteg energia buzog bennük, amit kreativitásra akarnak fordítani. Bár lángolóan képesek imádni, néha akár birtokolni a másikat, a saját határaikat megkövetelik, hogy tiszteletben tartsák. Ha olyanjuk van, egyedül akarnak lenni, alkotni akarnak vagy épp tombolni, és nem lehet őket pár kedves cirógatással lehiggasztani.

Ezzel szemben a ragaszkodó jegyek nem bírják ki állandó érintkezés, babusgatás nélkül, szinte tapadnak a párjukra, együtt akarnak lélegezni vele, minden percet együtt tölteni, kicsit akár ellenőrizni is a másikat. Ilyen egy Mérleg, Bika vagy Szűz, akik a kontrollt egészen máshogy gyakorolják, mint az előbb említett tüzes jegyek. Ők akár társfüggők is lehetnek, egyik kapcsolatból a másikba esnek, csak legyen mellettük valaki, aki szereti őket, de minimum elhiteti velük. Ez az ego játéka is, hiszen sokszor ezek a függőségek egyáltalán nem elégítik ki a valódi probléma forrását. A ragaszkodás szép dolog, de az egyének határait mindig tiszteletben kell tartani, és elfogadni, hogy mindenkinek szüksége van olykor egy kis egyedüllétre.

Ha összekerül egy túl ragaszkodó és egy minden ízében szabadelvű jegy, abból nem biztos, hogy hosszútávon tartós dolog fog kisülni. Ilyenkor mérlegelni kell, hogy meg tud-e maradni a kapcsolat úgy, hogy az egyik félnek sem kell feláldoznia önmagát és az igényeit. Ha tud konszenzus születni a szerelem oltárán, akkor működővé lehet tenni egy ilyen kapcsolatot is. Ám, ha az egyiknek fel kell adnia önmagát, az előbb-utóbb szorongáshoz és depresszióhoz vezet – és ez senkinek sem jó.